LETNJA ŠKOLA
ENGLESKOG JEZIKA 2017.
LONDON

ZA ODRASLE 16 +godina

Kao drevna kraljevska prestonica Engleske, London predstavlja veliki izazov i neiscrpan izvor zanimljivih sadržaja za svakog posetioca. Istorijski, kulturni i zabavni sadržaji, uz učenje engleskog jezika, stvaraju utisak bajkovitosti.

KING’S LONDON je udaljen svega dvadeset minuta podzemnom železnicom od centra Londona. Nastavni centar se nalazi u jugoistočnoj londonskoj četvrti – Beckenham. Škola je smeštena u okruženju prelepog parka i opremljena je najsavremenijim nastavnim sredstvima, medijskim centrom, internet centrom, bibliotekom i čitaonicom. Većina brižno odabranih porodica u koje su smešteni polaznici, stanuje u neposrednoj blizini škole.
(donja starosna granica 16 godina)

TRAJANJE KURSA – 2 nedelje sa 20 časova nedeljno, opšteg engleskog jezika kao i jedan organizovan izlet,dok su slobodne društvene aktivnosti svakodnevne.

SVAKI OD PONUĐENIH KURSEVA PODRAZUMEVA: test po dolasku i svetski priznat sertifikat o položenom kursu na kraju, za sve polaznike koji pokažu 90% znanja pohađanog kursa. Škola obezbeđuje udžbenike, školski pribor, kao i neophodan materijal za orijentaciju i snalaženje, uključujući plan grada, red vožnje i slično.

TRAJANJE KURSA: 2 NEDELJE (MOGUĆNOST PRODUŽENJA)

SLOBODNE AKTIVNOSTI: Najmanje dva puta nedeljno organizuju se besplatne fakultativne aktivnosti: predavanje, filmske projekcije, organizovane posete diskotekama, kao i sportske aktivnosti (odbojka, košarka i fudbal). Subotom se praktikuju posete obližnjim istorijskim i kulturnim destinacijama, koje su obuhvaćene cenom kursa (što se ne odnosi i na prevoz do mesta održavanja sportskih aktivnosti i ulaznice na turističke atrakcije).

SMEŠTAJ U PORODICI: Porodice su odabrane prema strogim kriterijumima školske komisije. Kuće su nedaleko od škole, do koje se lako i brzo stiže i pešice. Dolazak u odabranu porodicu je nedeljom, dok je početak kursa narednog dana.
Smeštaj u porodici može biti u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, koji obuhvata doručak i večeru. Promena posteljine i upotreba mašine za rublje je jednom nedeljno.

REZIDENCIJALNI SMEŠTAJ: (donja starosna granica je 18 + godina): apartmansko zdanje King school-a, udaljen od škole 15 minuta peške kao i 20 min do centra Londona. Smeštaj je u apartmanima u dvokrevetnim sobama bez ishrane. Svaki apartman ima dnevnu sobu i kuhinju. U neposrednoj blizini nalazi se supermarket.
Smeštaj u rezidenciji je moguć u terminu u Julu i Avgustu.

DOČEK-ISPRAĆAJ-TRANSFERI:
Polazak je sa aerodroma u Beogradu, letom do Londona. Sa aerodroma u Londonu, organizovan je transfer do odabranog centra. Po završetku kursa organizovanim transferom do aerodroma u Londonu, letom London- Beograd, završava se putovanje. Doček i ispraćaj je pod nadzorom osoblja škole. Formirane grupe sa najmanje 15 polaznika, idu pod vođstvom i nadzorom profesora engleskog jezika.

PONAŠANJE I POSLEDICE:
Polaznici po dolasku biće upozati sa pravilima ponašanja i kućnim redom. Svako grubo kršenje dogovorenih pravila ponašanja povlači posledice (prekid kursa i povratak kući o trošku samog polaznika, odnosno njegovih roditelja).

ROK ZA PRIJAVU: najkasnije 50 dana pre polaska predajom kompletne dokumentacije za vizu.

PLAĆANJE: Prijave se primaju sa uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene aranžmana. Celokupan iznos cene aranžmana uplaćuje se najkasnije 14 dana pre polaska na kurs. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu „Credit Agricole“ banke na dan uplate.

POLASCI SU NEDELJOM: 02. 09. 16. 23. i 30. Jul 2017.
(povratak isto nedeljom) 06. i 13. Avgust 2017.

Cena aranžmana izražena je devizno i za 2 NEDELJE po učesniku iznosi:

SA SMEŠTAJEM U PORODICIU 1/2 SOBI: 2.105 €
Doplata za jednokrevetnu sobu (nedeljno): 35 €
Doplata za dodatnu nedelju: 650 €

SA SMEŠTAJEM U STUDENTSKOJ REZIDENCIJI („The King’s apartments)
(smeštaj u apartmanu u dvokrevetnim sobama): 2.430 €
Doplata za dodatnu nedelju: 815 €
Smeštaj u jednokrevetnim sobama u apartmanima: na upit
Opis apartmana: https://issuu.com/kingseducation/docs/kingslondon_thekingsapartments_fact?e=14465632/35391653

Aranžman obuhvata:
Povratnu avionsku kartu Beograd – London – Beograd, sa uključenim aerodromskim taksama, transfere od i do aerodroma u Londonu, letnji kurs engleskog jezika, smeštaj prema odabranim opcijama, uslugu viziranja i organizacione troškove aranžmana.

Aranžman ne obuhvata:
Troškove vize, medjunarodno zdravstveno osiguranje, lokalne transfere, fakultativne izlete, lične troškove i sve druge nepomenute usluge.
Više informacija na: www.kingscolleges.com

DOKUMENTACIJA NEOPHODNA ZA IZRADU BRITANSKE VIZE:
– Biometrijski pasoš + fotokopija
– 2 fotografije, ne starije od šest meseci, isključivo na beloj pozadini
– Za đake (osnovce i srednjoškolce): potvrda o redovnom školovanju + prevod na engleski jezik
– Đačka knjižica + fotokopija,
– Stari pasoš + pasoši članova najuže porodice iako ne putuju sa Vama (supružnika / dece / roditelja),
– Saglasnost OBA roditelja da dete putuje u inostranstvo, overena u opštini ili u sudu. (Ovaj zahtev važi bez obzira na bračno stanje roditelja.) + prevod na engleksi jezik.
– Potvrda o zaposlenju (oba roditelja – za učenike) sa visinom mesečnih primanja i datumom početka zaposlenja + prevod na engleski jezik.

CENA VIZE: 121 Eur (cena vize je podležna promenama) Odlazak u Konzularno odeljenje u Beograd je neophodan!
Agencija aplicira za britansku vizu (nakon kompletno dostavljene tražene dokumentacije), a klijenti OBAVEZNO u zakazanom terminu moraju biti na razgovoru u prostorijama partnera UK ambasade: Teleperformance Limited, Airport City, Omladinskih brigada 88 11070 Novi Beograd.
Ukoliko se viza radi po ubrzanom postupku cena vize se uvećava i trenutno iznosi 180 eur

NAPOMENA: Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. U slučaju promena na tržištu roba i usluga i monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih učesnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru s prijavljenim putnicima koriguje cenu ili program.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete broj.13-70682, osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“,
PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE “KOMPAS” USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA. Novi Sad 01.02.2017.