LEPTOKARIJA APARTMANI

Leptokarija predstavlja atraktivnu destinaciju za letovanje kako za mlađu populaciju,tako I za porodice sa decom. Leptokariju preporucujemo je onim ljudima, koji žele da odmor provedu sa porodicom, ali isto tako može biti zanimljiva za mlade zbog bogatog noćnog života i velikog broja izleta. Letovalište je vrlo mirno, bez preterane buke i gužve. Turistička ponuda je vrlo zanimljiva i nudi za svakog po nešto. Cene su niže u odnosu na druga letovališta. U ovom letovalištu možete uživati u čistom moru, dugim i peščanim plažama, a tokom noći možete krenuti u noćni život do ranih jutarnjih sati.

Leptokarija idealno porodično mesto I nalazi se u Olimpskoj regiji Grčke. U prevodu znači Selo lešnika. Zahvaljujući spoju mediteranske i planinske klime, vrlo često se naziva vazdušnom banjom.
Do Leptokarije se putuje autoputem Beograd – Niš. Vožnja kroz Srbiju do granicnog prelaza Preševo traje oko 5 sati lagane vožnje,dok vožnja kroz Makedoniju autom putem ‘” Prijateljstvo “ traje malo više od 2 sata (bitna informacija jeste da vam je za ulazak u Makedoniju potreban zeleni karton). Na ovoj ruti kroz Makedoniju postoje tri naplatne rampe, a ukupna cena iznosi približno 5 eura. Zatim dolazite na granični prelaz Evzoni I ulazite u Grčku. Kada udjete u Grčku posle nekih pola sata vožnje sledi ukjučenje na auto put prema Atini. Kroz Grčku do Leptokarije vožnja traje oko sat ipo vremena.
Ne zaboravite da podesite vase casovnike +1h zbog druge vremenske zone.

U blizini Leptokarije se nalaze Paralija, meka za srpske turiste, Olympic beach, Nei Pori, Platamon.

Glavna ulica u Leptokariji je Metaksa i proteže se od plaže uz brdo i tu mozete naći bukvalno sve što vam treba: od marketa, taverni, restorana, pekara, poslastičara, kafića, pa sve do zlatara, krznara, butika i suvenirnica. Pruga prolazi kroz grad, i deli grad na novi deo ispod pruge, bliži plaži, koji je van sezone pust, i na stari iznad pruge, gde žive meštani.
Pijacni dan je utorak . Pijaca bude u delu iznad pruge . Na njoj mozete naci svezu ribu, voce , povrce, garderobu.

Leptokarija ima tri plaže. Gradska plaža je dugačka oko 5 km i nosilac je Plave zastave, što govori u prilog čistoće i kvalitetu vode. Na ovoj plaži postoji veliki broj kafića I barova u kojima možete da se opustite uz hladno piće I grčku brzu hranu. Takođe turisti mogu da koriste kabine za presvlačenje i dodatne rekvizite kao što su suncobrani, tuševi. Plaža Skotinas se nalazi na 5 km od letovališta i posebno je interesantna za porodice sa decom. Plaža Milos se nalazi na oko 2 km od letovalištva. Poseduje sportske terene tako da možete i da se zabavite tokom dugog dana na plaži.

Leptokarija apartmani

Ponuda apartmana u Leptokariji :

 

Noćni život je takođe vrlo sadržajan. Ukoliko ste mladi I željni dobrog provoda, izbor da li noć provesti u klubovima Diferent, San Lorenco ili Paralija sigurno će biti jedna od vaših nedoumica. Najpopularnija je diskoteka Šark, koja je izgrađena na tri nivoa i nalazi se na oko 5 km od letovališta, cena ulaza je oko 5 eura. Ako boravite u Grčkoj,a naročito Leptokariji, giros je hrana koju obavezno morate probati. Od lokala do lokala cene variraju, ali u proseku jedan giros košta oko 2 evra. Naravno, tu su I drugi grčki specijaliteti kao što su suvlaki, musaka od plavog patlidžana, sladoled i dr. U Leptokariji, postoje i dobro snabdvedeni marketi,a najpoznatiji I oni koje preporučujemo su Lidl, Masutis i Arvanitidis. Cene voća i povrća se obično kreću 0,5-1,5 evra po kilogramu. Ne propustite da kupite maslinovo ulje, čija se cena kreće oko 2 evra za 2 dcl.

Sta obici dok boravite u Leptokariji ?
Leptokarija pruža mnogo više od kupanja i sunčanja. Turistima su na raspolaganju različiti i vrlo zanimljivi izleti tokom odmora
– obilazak Meteora (15-20 evra), Manastiri Meteori je skupina pravoslavnih manastira u blizini grčkog grada Kalambake, u zapadnoj Tesaliji. Manastiri su veoma poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama-stubovima i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj posle Svete gore. Meteori su i na spisku kulturne baštine UNESKO-a.
– Olimp (oko 10 evra), Olimp je najviša planina u Grčkoj, i dom bogova iz grčke mitologije. Nalazi se u Tesalijskoj ravnici, u blizini grada Larisa. Na Olimpu se nalazi značajan prirodni rezervat, zbog čega se ovaj masiv od 1983. godine nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Prema grčkoj mitologiji Olimp je dom dvanaest bogoa. Grci su smatrali da se na vrhu planine nalaze kristalne palate u kojima bogovi žive. Njih su sagradili Titani Kiklopi, a sva umetnička dela stvorio je Hefest.
– grčko veče – tradicionalno grcko vece uz ggrcku muziku, hranu I pice
-Ostrvo Skiatos ( oko 40 eura ), Skiatos, malo ostrvo, sa čak 65 plaža, prekriveno je divnim i mirisnim borovim šumama. Grad Skiatos, jedinu urbanu zonu na istoimenom ostrvu severnih Sporada, karakterišu uske kamene ulice i poneki mali trg pored crkve ili fontane. Jedna od najlepsih plaza na svetu nalazi se na SKijatosu –plaza Kukunaries.
-Solun – Solun: Lučki grad prepun znamenitosti – Aristotelov trg, Crkva Svetog Dimitrija, Bela kula, pijaca sa začinima, Slavoluk, samo su neke od znamenitosti Soluna zbog kojih bi svi kojima se pruži prilika trebalo da posete ovaj grčki grad.
-Waterland u Solunu – Akva park u Solunu je jedan od najvećih akva parkova u Evropi, sa površinom od 150.000 kvadratnih metara, a jedini akva park u severnom delu Grčke.
Iskustva turista koji su imali priliku da letuju u Leptokariji su izuzetno pozitivna. Ono što gotovo svi navode kao prednost boravka u ovom živopisnom mestašcetu jeste činjenica da je u isto vreme pogodno i za miran i za aktivan odmor.

Komplenu ponudu apartmana u Grckoj pogledajte na linku http://kompas.co.rs/grcka-letovanje-apartmani/

Leptokarija apartmani