Manastir manasija-Krupajsko vrelo – Resavska pecina      

     LEPOTA U DUBINI PLANINE

Jednodnevni izlet, program putovanja:   

 13.03.2021.

27.03.2021.

10.04.2021.

24.04.2021.     

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

Polazak iz Novog Sada u 06:00 časova sa železničke stanice pored Lokomotive.Polazak iz Beograda  –  stajaliste NIS pumpa Steco Point, uz autoput u 07:15 časova (moguća je promena mesta polaska, a tačno mesto biće naknadno utvrđeno).

Nastavak puta pored stare vodenice, dolazite do uzanog puta uz zid od stene, gde se nalaze bazeni sa duguljastim pastrmkama. Nastavlajte dalje šumskom stazom i pred vama će se ukazati Krupanjsko vrelo. Plava boja na površini i zelenilo u okolini čini mesto nestvarnim. 

Odlazak do   Manastira Manasija i obilazak  manastira koji  je jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture.  Podigao ga je despot Stefan Lazarević, poznat i kao Visoki Stefan, čije se mošti, po mišljenju nekih stručnjaka, nalaze u južnom delu crkve ispod bele mermerne ploče…

Nakon obilaska manastira odlazak na Lisine i vodopad Veliki  Buk (Jedan od najlepših vodopada Srbije koji se nalazi na oko 400m nadmorske visine, visok preko 20 metara čija se penušavo bistra voda uz veliku buku stropoštava u prekrasno zeleno jezero koje je zbog svoje boje dobilo ime Zelenika.)

U podnožju vodopada  nalaze se prelepi restorani sa baštama napravljenim na samim slapovima vodopada, okruženi pašnjacima, bogatom šumom, ribnjakom sa kalifornijskom pastrmkom, mini zoo vrtom… Pauza za odmor i ručak.

Na kraju, odlazimo doResavske pećine. Organizovana fakultativna poseta uz pratnju vodiča.  Pećina je smeštena  u krečnjačkom brdu Babina glava  na nadmorskoj visini od 485 m. Ubraja se u red najstarijih pećina u našoj zemlji, jer je stara 80 miliona godina, a stariji nakit se procenjuje na oko 45 miliona godina. Temperatura u pećini je u oko 7 stepeni, obavezno ponesite jaknu.

U kasnim poslepodnevnim časovima povratak za Beograd I Novi Sad.  Dolazak u večernjim časovima.

CENA ARANZMANA PO OSOBI 1.990,00 DINARA

Polazak iz Beograda 1.800,00 dinara

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

–        Prevoz udobnim autobusom turističke klase prema programu;

–        Vodički servis iz agencije;

–        Organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

–        Individualne ulaznice- Resavska pećina – 350 dinara

–        Ručak

–        Individualni troškovi

–        Sve programom nepomenute usluge.

NAPOMENE:

1)      U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2)      Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Način plaćanja:

–        Gotovinski ili platnim karticama – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

–        Karticama Banke Intesa, na 5 mesečnih rata bez kamate.

–        Čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, nakon završetka putovanja.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000045496 od 06.11.2020. Triglav osiguranje ADO, Licenca OTP 452/2020 kategorija A25

Program “Lepota u dubini planine, 24 april, 01 Maj, 15 Maj”, su zavedeni pod rednim brojem 38, 39, 40 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019. Cenovnik br. 2 od 06.04.2021..    

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!

Novi Sad, 06.04.2021.