NOVA DESTINACIJA!

KRSTARENJE  VOLGOM 2020

JUŽNA TURA

MOSKVA – PERM – ČAJKOVSKIЈ – KAZANJ – TOLJATI – USOVKA – VOLGOGRAD

 – SARATOV – SAMARA – BOLGAR – JELABUGA – SARAPUL – PERM

Polazak:

19.08 – 02.09.2020.

15 dana / 14 noćenja

Brod: VLADIMIR MAJAKOVSKI

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

Dan 1 19.08  BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu Beograd, dva sata pre poletanja. Let avio kompanije Aeroflot za Moskvu u 13:10 časova (let SU 2091). Dolazak na moskovski aerodrom u 17:00 časova po lokalnom vremenu. Transfer i smeštaj u hotel.

Fakultativno: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama i mozaicima.

Večera. Noćenje.

Dan 2  20.08 MOSKVA

Doručak. Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku – Tverska ulica, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkva Vasilija Blaženog, robna kuća GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Vorobjova brda, Novodevičji manastir (bez ulaska u objekte).

Fakultativno: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono i Car topa. Noćenje.

Dan 3  21.08 MOSKVA 

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak – lanč paket ili na brodu. Povratak na brod. Isplovljavanje iz luke. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.

Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Park Zarjadje, park u samom centru Moskve, u blizini Kremlja i Crvenog Trga, na obali reke Moskve. Prvi put otvoren 1957. godine, a nakon rekonstrukcije i proširenja, ponovo otvoren 2017. godine. Noćenje.

Dan 4  22.08 MOSKVA – PERM

Doručak (lanč paket). U 03:30 transfer do aerodroma. Let aviokompanije Aeroflot za Perm u 07:20 časova (let SU 1200). Dolazak u Perm u 11:25 po lokalnom vremenu. Sa aerodroma, razgledanje Perma, grada na granici Evrope i Azije i jednog od 10 najvećih i najznačajnijih gradova Ruske Federacije, sedišta kompanije Lukoil i zavoda za izradu novčanica i kovanog novca Centralne Banke Ruske Federacije. Dolazak na brod. Ručak. Isplovljavanje u 19:00h. Večera. Noćenje.

Dan 5 23.08 ČAJKOVSKIЈ (09:30 – 11:30)

Doručak. Uplovljavanje u Čajkovskiј, grad u Permskoj oblasti, na reci Kami, sa oko 84.000 stanovnika. Grad je ime dobio po čuvenom kompozitoru Pjotru Iljiču Čajkovskom, koji je rodom bio iz obližnjeg Votkinska. Obilazak etno kompleksa Sajgatka, koji se nalazi na istoimenoj reci koja se uliva u reku Kamu. U okviru ovog obilaska, poseta muzeju Imanje starog seljaka – vernika. Isplovljavanje. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

Dan 6  24.08 KAZANJ (16:00 – 21:00)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Uplovljavanje u Kazanj, glavni grad Republike Tatarstan, islamski centar Rusije, grad koji ima i naziv „treća Ruska prestonica“.  Panoramsko razgledanje grada autobusom: Kazanski Kremlj, Crkva Preobraženja, džamija Kul-Šarif, Kazanjski Univerzitet, ulica Bauman (pešačka zona), Trg Tukaja. Slobodno vreme. Večera. Isplovljavanje. Noćenje.

Dan 7 25.08 TOLJATI   (13:30 – 16:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Dolazak u Toljati, grad u Samarskoj Oblasti, nazvan po italijanskom komunisti i revolucionaru Palmiru Toljatiju. Sedište fabrike Avtovaz, čiji je najpoznatiji brend automobil marke Lada. Panoramsko razgledanje grada autobusom, sa posetom Muzeju Park Kompleks istorije tehnike Saharov, koji se prostire na 38ha i sadrži veliki broj eksponata, od čega su najvažniji uzorci pravog naoružanja iz II svetskog rata, kao i teška vozila. Isplovljavanje. Ručak. Večera. Noćenje.

Dan 8  26.08 USOVKA   (14:30 – 17:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Usovku nezagađenu prirodnu oazu, selo u Saratovskoj Oblasti, koje se nalazi na ušću reke Tereške u Volgu. Zaustavljanje na obali. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 9  27.08 VOLGOGRAD   (15:00 – 20:00)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Volgograd, treći grad po površini u Rusiji. Bivši Caricin, od 1925. do 1961. nosi naziv Staljingrad, a zahvaljujući Staljingradskoj bici, jednoj od najznačajnijih u Drugom svetskom ratu, dobija, sa još 12 gradova na području bivše SSSR, status „grada-heroja“. Panoramsko razgledanje grada autobusom, sa posetom Memorijalnom centru Staljingradske bitke. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 10  28.08 SARATOV (15:30 – 19:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Saratov, jedan od najvažnijih lućkih gradova Volge. Na mestu današnjeg Saratova, još u 13. Veku nalazio se grad “Zlatne Horde”, Mongolske države u Istočnoj Evropi I Zapadnom Sibiru. Za vreme SSSR, do 1991. godine, grad je bio zatvoren za strance. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Ulica Kosmonauta, Muzejski Trg, park Lipki, Crkvu Svete Trojice i druge znamenitosti. Poseta muzeju samovara. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 11  29.08 SAMARA (15:30 – 19:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Samaru, jedan od 15 milionskih gradova Rusije, sa najdužim rečnim tokom. Jedno od značajnijih znamenja Samare je muzej kosmonautike Samara Kosmičeskaja, ispred kojeg se nalazi prava raketa Sojuz, visoka 51 metar. Panoramsko razgledanje grada autobusom, sa posetom restoranu Maksimilijans I degustacijom piva. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 12 30.08 BOLGAR (13:30 – 16:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Dolazak u Bolgar, mesto od oko 8.000 stanovnika na levoj obali Volge. Nekada najveći trgovinski centar, u 13. veku jedan od najvažnijih gradova Zlatne Horde. Tokom razgledanja videćemo džamiju, mauzoleje, stari vodovod, mostove, kao i Državni istorijski i arheološki park Bolgar, koji je uključen u spisak svetske kulturne baštine UNESCO. Isplovljavanje. Ručak. Večera. Noćenje.

Dan 13 31.08 JELABUGA (14:30 – 18:30)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak u Jelabugu, grad sa oko 75.000 stanovnika u republici Tatarstan. Nalazi se na ušću reke Tojme u reku Kamu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: istorijsko – arheološki lokalitet „Ćortovo Gorodišće“ (đavolja građevina), poseta muzeju Medicine i Muzeju imanja Nadežde Durove, žene-oficira Ruske armije, heroja Otadžbinskog rata. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

Dan 14 01.09 SARAPUL (07:00 – 12:00)

Doručak. Dolazak u Sarapul, grad sa oko 100.000 stanovnika u oblasti Udmutrija, na desnoj obali reke Kame. Rodno mesto Nadežde Durove, obiluje velikim brojem crkava, a još od 1657. godine ovde se tradicionalno svake godine, do 1918. godine, održavala litija sa, kako se veruje, čudotvornom ikonom Svetog Nikole. Pešačko razgledanje grada. Isplovljavanje. Ručak. Večera. Noćenje.

Dan 15 02.09 PERM – BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma, let za Moskvu u 12:20 časova po lokalnom vremenu (let SU1201). Sletanje u Moskvu u 12:35 časova po lokalnom vremenu. Let za Beograd u 17:20 časova po lokalnom vremenu (let SU2096). Dolazak u Beograd u 19:25 časova po lokalnom vremenu. Kraj usluge.

Prijavljivanje i plaćanje svih fakultativnih izleta se vrši isključivo pre polaska, najkasnije mesec dana ranije. Na licu mesta neće biti moguće.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– Avioprevoz letovima kompanije Aeroflot na relaciji Beograd-Moskva / Perm – Moskva – Beograd;

– Troškove avio-taksi (podložno je promeni);

– Smeštaj u hotelu Golden Ring u Moskvi, (3 noćenja) na bazi noćenja sa doručkom;

– Smeštaj na brodu u odgovarajućim kabinama (11 noćenja), na bazi punog pansiona;

– Prtljag (čekirano do 23kg + ručni prtljag do 10kg);

– Transfere prema programu;

– obilaske prema programu, osim gde je naznačeno da su izleti fakultativni;

– Usluge lokalnih vodiča i usluge pratioca grupe;

– zabavni program na brodu;

– kapetansku večeru.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– Fakultativni program;

– Bakšiš za posadu broda.

NAPOMENE:

 • Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog brodskog agenta;
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije;
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da sami, kod nadležnog konzulata, provere uslove ulaska na teritoriju Rusije. Državljanima Republike Srbije viza za ulazak na teritoriju Ruske Federacije nije potrebna;
 • Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa;
 • WI-FI signala na brodu nema!
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Hotel GOLDEN RING 5*

https://hotel-goldenring.ru/

Nalazi se u centru Moskve, blizu pešačke ulice Arbat, na mestu nekadašnjeg hotela Beograd 2.

Brod „VLADIMIR MAJAKOVSKI“

Brod je sagrađen 1978. godine u tadašnjoj Istočnoj Nemačkoj, a kompletno renoviran 2008.godine.

DImnenzije broda: dužina 125m, širina 16,7m, visina 15,7m. Ima četiri palube, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom.

Sve kabine su spoljašnje. Površina dvokrevetnih kabina –  oko 8.6m2.

Brod ima: 2 restorana, 2 bara, konferencijsku salu, ambulantu, prodavnicu suvenira, prostor za pranje I peglanje veša, biblioteku.

U kabini su: klima uređaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica – 220V, plakar, frižider.              

Minimum putnika za realizaciju programa je 30;
Uslovi plaćanja:
40%  prilikom rezervacije, ostatak 21 dan pre putovanja; Plaćanje po srednjem kursu NBS na dan sklapanja Ugovora

Uslovi otkaza aranžmana:

Organizator, u slučaju otkaza, zadržava:

 • 5%, odnosno najmanje 60,00 EUR do 91 dana pre početka putovanja,
 • 15% od 90 do 45 dana pre početka putovanja,
 • 30% od 44 do 29 dana pre početka putovanja,
 • 50%od 28 do 22 dana pre početka putovanja,
 • 80% od 21 do 15 dana pre početka putovanja,
 • 95% od 14 do 6 dana pre početka putovanja,
 • 100%od 5 dana do na dan putovanja, nedolaska ili odustanka u toku puta.

Primenjuju se Opšti uslovi agencije “Apelsin” iz Moskve.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje  „Milenijum osiguranje“.                                                                    Cenovnik br. 1, 11.01.2020.