KRSTARENJE  VOLGOM 2020

MOSKVA – SANKT PETERBURG

Polazak:

09.08 – 20.08.2020.

12 dana / 11 noći

Brod: KRASIN/PUŠKIN

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

 1.dan  BEOGRAD – MOSKVA

 Sastanak grupe na aerodromu Beograd, dva sata pre poletanja. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:35 časova    (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova. Transfer i smeštaj na brod.

Fakultativno: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama i mozaicima.

Večera. Noćenje.

 2.dan  MOSKVA

 Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu.

 Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku – Tverska ulica, Crveni trg,  Mauzolej Lenjina, crkva Vasilija Blaženog, robna kuća GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Vorobjova brda, Novodevičji manastir (bez ulaska u objekte).

Fakultativno: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono i Car topa.

Povratak na brod. Večera. Noćenje.

 3.dan  MOSKVA   (isplovljavanje oko 17:30)

 Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak – lanč paket ili na brodu. Povratak na brod.    Isplovljavanje iz luke. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.

Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Noćenje.

 4.dan  UGLIČ   (16:30 – 19:30)

 Doručak. Dolazak u Uglič. Razgledanje Ugliča, osnovanog 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti  pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča – dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

 5.dan  JAROSLAVLJ   (08:00 – 12:00)

Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada na Volgi sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkog centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Proroka Ilije  iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

 6.dan  GORICI – Zelena oaza   (10:00 – 14:00)

Doručak. Uplovljavanje u Gorici – tipično rusko selo. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.

Fakultativno: Poseta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV veka i Muzeju ikona.

 7.dan OSTRVO KIŽI   (16:30 – 20:00)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak na brodu. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega drugog po veličini u Evropi i jednog od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

8.dan  VERHNJIJE MANDROGI   (11:00 – 14:30)

Doručak. Dolazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali -„šašlik“ (roštilj). Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.

9.dan  SANKT PETERBURG   (uplovljavanje u St.Peterburg oko 09.00)

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica “Aurora”, manastir Smoljni, Crkva Svetog Nikole (bez ulaska u objekte). Večera. Noćenje.

10.dan  SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativno: Peterhof, letnja carska rezidencija, koja svojom lepotom ne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak uključuje ulazak u dvorac, kao i šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Slobodno vremene. Večera. Noćenje.

11.dan  SANKT PETERBURG

Doručak. Fakultativno: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata , sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela Buonaroti i drugih.

Slobodno vremene. Večera. Noćenje.

12.dan  SANKT PETERBURG

Doručak – lunč paket. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 11:05 časova (let JU 671). Dolazak u Beograd u 12:55 časova.

Kraj usluge.

Prijavljivanje i plaćanje svih fakultativnih izleta se vrši isključivo pre polaska, najkasnije mesec dana ranije.

Na licu mesta neće biti moguće.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva / St. Peterburg – Beograd;

– Troškove avio-taksi (podložno je promeni);

– Obroke prema programu (doručak-švedski sto, ručak, večera-meni);

– Prtljag – besplatno 23kg;

– Smeštaj u odgovarajućim kabinama;

– Transfere prema programu;

– Razgledanje grada;

– Usluge lokalnog vodiča i pratioca.

DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU:

– Welcome cokctail – prezentacija posade broda sa čašom šampanjca;

– Gala Kapetanska večera;

– za ručak i večeru – mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana;

– zabavni program na brodu – igre i filmovi;

– živa muzika u baru svako veče;

– tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– Fakultativne programe;

– Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 EUR po osobi (plaća se na licu mesta);

– Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije.

NAPOMENE:

 • Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog brodskog agenta;
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije;
 • Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa;
 • Koji brod od ponuđena dva će ploviti, biće poznato mesec dana pre polaska;
 • WI-FI je besplatan na Sun deck-u (poslednjoj palubi). Doplata za internet za sve vremen boravka na brodu je 20 EUR po jednom uredjaju. Kupovina i plaćanje kartice – na brodu.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Brod „Krasin“

Brod je napravljen 1989. godine u Nemačkoj, a kompletno renoviran 2008.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom.

Sve kabine su spoljašnje. Površina dvokrevetnih kabina –  oko 8.6m2.

Brod ima: 2 restorana, 2 bara, konferencijsku salu, ambulantu, prodavnicu suvenira, perionicu, biblioteku.

U kabini su: klima uređaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica – 220V, plakar, frižider. Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.U kabini su: klima uredaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar.

Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.

Brod „Puškin“

Brod je sagrađen u Nemačkoj 1990.godine, i kompletno rekonstruisan 2019.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom.

Sve kabine su spoljašnje. Površina dvokrevetnih kabina –  oko 8.6m2.

Brod ima: 1 restoran, 2 bara, konferencijsku salu, ambulantu, prodavnicu suvenira, perionicu, biblioteku.

U kabini su: klima uređaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica – 220V, plakar, frižider. Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.

Minimum putnika za realizaciju programa je 30;
Uslovi plaćanja:
40%  prilikom rezervacije, ostatak 21 dan pre putovanja; Plaćanje po srednjem kursu NBS na dan sklapanja Ugovora

Uslovi otkaza aranžmana:

Organizator, u slučaju otkaza, zadržava:

 • 5%, odnosno najmanje 60,00 EUR do 91 dana pre početka putovanja,
 • 15% od 90 do 45 dana pre početka putovanja,
 • 30% od 44 do 29 dana pre početka putovanja,
 • 50%od 28 do 22 dana pre početka putovanja,
 • 80% od 21 do 15 dana pre početka putovanja,
 • 95% od 14 do 6 dana pre početka putovanja,
 • 100%od 5 dana do na dan putovanja, nedolaska ili odustanka u toku puta.

Primenjuju se Opšti uslovi agencije “Apelsin” iz Moskve.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje  „Milenijum osiguranje“.                                                                    Cenovnik br. 1, 11.01.2020.