KRSTARENJE VOLGOM 2017
MOSKVA – SANKT PETERSBURG

Polasci:
20.06 – 30.06.2017.
10.07 – 20.07.2017.
30.07 – 09.08.2017.
19.08 – 29.08.2017.
11 dana / 10 noći
Brod: Andrej RUBLJOV/Vasilij SURIKOV

1.dan  BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu Beograd, sva sata pre poletanja. Let za Moskvu:

za polaske 20.06 – 30.06 i 30.07 – 09.08: SU 2091 u 13:25h;

za polazak 10.07 – 20.07: JU 650 u 06:30h;

za polazak 19.08 – 29.08: JU 654 u 17:00h;

Dolazak u Moskvu. Transfer i smeštaj na brod. Večera. Noćenje.

Fakultativno: Moskovski metro noću, posebno neke od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture).

2.dan  MOSKVA

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu. Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku – Tverska ulica, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkva Vasilija Blaženog, robna kuća GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Novodevičji manastir (bez ulaska u objekte), kao i fantastična panorama grada koja se pruža sa Vorobjovih brda.

Fakultativno: Kremlj: najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana Palata: riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak na brod. Večera. Noćenje.

3.dan  MOSKVA   (isplovljavanje u 17:30)

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak – lanč paket ili na brodu. Povratak na brod. Isplovljavanje iz luke. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.

Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Noćenje.

4.dan  UGLIČ   (16:30 – 19:30)

Doručak. Dolazak u Uglič. Razgledanje Ugliča, osnovanog 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti  pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča – dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

5.dan  JAROSLAVLJ   (08:00 – 12:00)

Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada na Volgi sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkog centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Proroka Ilije  iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

6.dan  GORICI – Zelena oaza   (10:00 – 14:00)

Doručak. Uplovljavanje u Gorici – tipično rusko selo. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.  Fakultativno: Poseta Kirilo-Belozerskom manastiru iz XIV veka. Muzej ikona.

7.dan OSTRVO KIŽI   (16:30 – 20:00)

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega. Ono je drugo po veličini u Evropi i jedno od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

8.dan  VERHNJIJE MANDROGI   (11:00 – 14:30)

Doručak. Dolazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali reke Verdant. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali -„šašlik“ (roštilj). Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.

9.dan  SANKT PETERBURG   (uplovljavanje u St.Peterburg u 09.00)

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu. Fakultativno: Peterhof, letnja carska rezidencija, koja svojom lepotom ne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak dvorca, Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa pozlaćenim skulpturma. Jusupov dvorac. Večera. Noćenje.

10.dan  SANKT PETERBURG

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica “Aurora”, manastir Smoljni (bez ulaska u objekte). Fakultativno: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata , sa remek delima Leonarda Da

Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa… Vožnja kanalima i Nevom, specifičan pogled i upoznavanje sa arhitekturom grada, sa reke.  Večera. Noćenje.

11.dan  SANKT PETERBURG

Doručak – lanč paket. Transfer do aerodroma. Let za Moskvu:

za polaske 20.06 – 30.06 i 30.07 – 09.08: SU 035 u 05:10 časova, sa presedanjem u Moskvi. Dolazak u Moskvu u 06:25 časova. Poletanje za Beograd letom SU 2090 u 10:25 časova. Dolazak u  Beograd u 12:25 časova.

za polazak 10.07 – 20.07: Let za Beograd JU 671 u 11:05 časova.  Dolazak u Beograd u 12:55 časova.

za polazak 19.08 – 29.08: Let za Moskvu JU 675 u 21:30 časova. Dolazak u Beograd u 23:15 časova.

Kraj usluge.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu : pdf

CENA ARANŽMANA   – po osobi u dvokrevetnoj kabini (odvojeni ležaji):

 

KRSTARENJE VOLGOM 2017 MOSKVA

Doplata za jednokrevetnu kabinu iznosi +50% cene aranžmana.

 Cene fakultativnih izleta u EUR (minimum za realizaciju 10 putnika)

Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta se vrši isključivo pre polaska.

Na licu mesta neće biti moguće.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– Avioprevoz kompanije Aeroflot na relaciji Beograd-Moskva / St. Peterburg (Moskva) – Beograd;

– Obroke prema programu

– Prtljag – besplatno 23kg;

– Smeštaj u odgovarajućim kabinama;

– Transfere prema programu;

– Razgledanje grada i izleti sa ulaznicama prema programu;

– Usluge lokalnog vodiča i pratioca;

DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU:

– Welcome cokctail – prezentacija posade broda sa čašom šampanjca;

– Gala Kapetanska večera;

– za ručak i večeru – mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana;

– zabavni program na brodu – igre, filmovi, časovi ruskog jezika, poseta kapetanskom mostu;

– živa muzika u baru svako veče;

– tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– Fakultativne programe;

– Aerodromske takse (107-127 EUR, zavisno od aviokompanije, podložne promeni);

– Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 EUR po osobi.

NAPOMENE:

  • Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog brodskog agenta;
  • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša;
  • Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa;
  • Koji brod od ponuđena dva će ploviti, biće poznato mesec dana pre polaska.

 Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenuaranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

 Brod „Andrej RUBLJOV“

 Brod je sagrađen u Nemačkoj 1981. godine, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom, 20 junior apartmana i 2 apartmana. Sve kabine su spoljašnje.Površina kabina – trokrevetna – 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2.Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika.

Usluge: 2 restorana, 2 bara, konferencijska sala, ambulanta, prodavnica suvenira, perionica.

U kabini su: klima uredaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar

Brod „Vasilij SURIKOV“

Brod je sagradjen u Austriji 1975.godine, a kompletno renoviran 2007.godine. Ima cetiri palube. Brod raspolaze sa 44 dvokrevetnih, 2 jednokrevetne, 32 trokrevetne kabine. Sve kabine su spoljasnje. Tehnicke informacije: duzina 110.1 m, sirina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se jos nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima… Svaka kabina ima: klima uredjaj,kupatilo, elektricna uticnica (napon u kabini 220V), plakar.Dimenzije kabina:Standard: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2.Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.

 NAPOMENA:Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. Agencija zadržava pravo korekcije cene i programa i hotela (usled objektivnih razloga) u slučaju promene na monetarnom tržištu, promene reda letenja ili manjeg broja prijavljenjih putnika. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana minimum 5 dana pre početka putovanja, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika.

U slučaju da se prijavi manji broj putnika agencija zadržava pravo korekcije cene ili otkaza putovanja.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete broj.13-70682, osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“, Cenovinik broj 1

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE „KOMPASTOURISM&TRAVEL“, USAGLAŠENI SA ZAKONOM I OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!        Novi Sad, 10.02.2017.

KRSTARENJE VOLGOM 2017 MOSKVA