KOMPASOVA LETNJA ŠKOLA NEMAČKOG JEZIKA 2018.

BERLIN

ŠKOLA „DID DEUTSCH INSTITUTE

DID škola je osnovana 1990 godine i nalazi se u centru Berlin, blizu turističkih atrakcija (15 min peške do Brandenburške kapije). Učionice su opremljene sa savremenim nastavnim sredstvima, poseduju centar za učenje sa knjigama, Internet kafe sa 5 kompjutera, WiFi pristup, kafeteriju i veliku terasu na krovu za odmor.

LETNJI KURS ZA ODRASLE (donja starosna granica 18  godina)

TRAJANJE KURSA  – 2 nedelje sa 20 časova nedeljno opšteg nemačkog jezika. Slobodne društvene aktivnosti   se organizuju dva puta nedeljno u poslepodnevnim časovima: to su šetnje gradom, odlasci u galerije, pabove,  žurke… (cene ulaznica nisu uključene). A vikendom se organizujeu 1 izlet nedeljno (Potsdam i Pruski dvorci), razgledanje Berlina sa posetom Parlamentu i dr. (ulaznice u objekte nisu uključene u cenu).

SVAKI OD PONUĐENIH KURSEVA PODRAZUMEVA: test po dolasku i svetski priznat sertifikat o položenom kursu na kraju, za sve polaznike koji pokažu 90% znanja pohađanog kursa. Škola obezbeđuje udžbenike i školski pribor.

TRAJANJE KURSA: MINIMUM 2 NEDELJE (MOGUĆNOST PRODUŽENJA)

SMEŠTAJ U PORODICI:

Porodice su odabrane prema strogim kriterijumima školske komisije. Kuće su udaljene najviše 45 min putovanja do škole (gradski prevoz – metro, autobus, tramvaj). Dolazak u odabranu porodicu je nedeljom, dok je početak kursa narednog dana.

Smeštaj u porodici može biti samo u jednokrevetnim sobama (dvokrevetne sobe su samo za dve osobe koje rezervišu u isto vreme), koji obuhvata doručak i večeru.

SMEŠTAJ U STUDENTSKOJ REZIDENCIJI: (donja starosna granica je 18 godina):

Studijski smeštaj (površina cca 20 m2) koji ima kupatilo i malu kuhinju opremljenu sa frižiderom i mikrotalasnom peći. Ishrana nije obezbeđena. Jednostavno se dolazi do škole.

Izgled apartmana: www.did.de/fileadmin/templates/ressources/downloads/infosheets/en/accommodation/EN_DID_Student_Residence_Berlin.pdf

DEPOZIT od 200 eur plaća se po dolasku. Depozit se vraća na kraju boravka, ukoliko nije došlo do štete.

DOČEK-ISPRAĆAJ-TRANSFERI: Polazak učesnika je sa aerodroma u Beogradu, letom do Berlina. Sa aerodroma u Berlinu organizovan je transfer do izabranog smeštaja. Po završetku kursa organizovanim transferom do aerodroma, letom Berlin – Beograd završava se putovanje.

ROK ZA PRIJAVU : NAJKASNIJE 45 dana pre polaska. UZ PRIJAVU OBAVEZNO PRILOŽITI FOTOKOPIJU PRVE STRANE

PLAĆANJE: Prijave se primaju sa uplatom akontacije u iznosu od 900 EUR. Celokupan iznos cene aranžmana uplaćuje se najkasnije 14 dana pre polaska na kurs. POTREBNA JE FOTOKOPIJA PRVE STRANICE PASOŠA.

POLASCI SU NEDELJOM:                    03. – 16.06.2018.

(povratak Subotom)                      30.06. -14.07.  i  15. -28.07.2018.

                                                                       05.-18.08.2018.

Cena aranžmana izražena je devizno i po učeniku iznosi:

SA SMEŠTAJEM U PORODICI (2 NEDELJE – 1/1 SOBA):            1.670 €

SA SMEŠTAJEM U REZIDENCIJI   (2 NEDELJE):                          1.950 €

www.did.de

Aranžman obuhvata:

Povratnu avionsku kartu Beograd – Berlin – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, transfere od i do aerodroma u Berlinu, letnji kurs nemačkog jezika, smeštaj prema odabranim opcijama, uorganizacione troškove aranžmana.

Aranžman ne obuhvata:

Međunarodno zdravstveno osiguranje – može se kupiti u agenciji, lokalni prevoz, fakultativne izlete, lične troškove i sve druge nepomenute usluge.

Uplate aranžmana se vrše u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate.

NAPOMENA:

  1. Cena i program aranžmana može biti korigovan usled neblagovremene prijave što zavisi o raspoloživim mestima na letovima avio kompanije.
  2. U slučaju odustajanja od uplaćenog aranžmana primenjuju se penali avio kompanije i DID Deutsche Institut-a.

Agencija  KOMPAS tourism &travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 13-70682 osiguravajuće kompanije „DDOR neživotno osiguranje“.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE “KOMPAS” USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA  CENOVNIK BR. 1 – 21.03.2018.