DRŽAVLJANI SRBIJE OD 24. SEPTEMBRA PONOVO MOGU NA KIPAR

Nakon nešto više od dva meseca, Kipar će od 24. septembra ponovo poželeti dobrodošlicu turistima iz Srbije.

Nova lista zemalja kojima je dozvoljen ulazak na Kipar objavljena je 21. septembra, a Srbija se ponovo nalazi u grupi B.

To znači da će svim državljanima Srbije (lica koja poseduju srpski pasoš), bez obzira na uzrast, biti potreban negativan rezultat testa na Covid-19 (PCR test), ne stariji od 72 sata.

Državljani Srbije moraju imati negativan rezultat testa na Covid-19 pre ukrcavanja u avion za Kipar. Testiranje na kiparskim aerodromima po sletanju (po ceni od 60 EUR) moći će da urade samo državljani Kipra ili oni koji legalno žive na Kipru.

Pored testa, svi koji ulaze na Kipar (bez obzira da li su u grupi A ili B), moraće online da popune “Cyprus Flight Pass” na web adresi https://cyprusflightpass.gov.cy/. I to 24 sata pre leta do najkasnije tri sata pred let.

Oba navedena dokumenta pokazuju su pre leta tokom kojeg je obavezno nošenje maske.

Ukoliko se turista tokom boravka na Kipru zarazi koronavirusom, troškove lečenja, prenoćišta, hrane i pića pokriće Vlada Kipra. Transfer na aerodrom i troškove avio karte snosi putnik.

Prvi let na relaciji Beograd – Larnaka – Beograd Air Serbia će obaviti 28. septembra, dok će Wizz Air (kako sada stvari stoje) početi da leti tek 28. oktobra.

Ulazak državljana Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Severne Makedonije na Kipar nije moguć (grupa C), a ažurirane liste zemalja objavljuju se na nedeljnoj osnovi na sledećem linku: https://www.pio.gov.cy/coronavirus/en/fly.html.

Sve informacije o Kipru, znamenitostima, plažama I sadržajima možete pogledati na sajtu: http://www.mojkipar.com/o-kipru/

Rezervacije avio karata, smeštaja I transfera možete izvršiti na: booking@kompasnovisad.com

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale. Na ovom ostrvu još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija – rimske, vizantijske i venecijanske. Glavne privredne aktivnosti ostrva su turizam, trgovačka mornarica, izvoz odeće i farmaceutskih proizvoda. Republika Kipar je članica Evropske unije

Ima veoma povoljan geografski položaj. Leži u istočnom Mediteranu, na raskrsnici tri kontinenta: Evrope, Azije i Afrike. Ovo je najistočnije ostrvo u Sredozemnom moru, a sa površinom od 9251 km2, treće je po veličini nakon Sicilije i Sardinije. S obzirom da je Kipar tipično mediteransko ostrvo, ima i tipičnu sredozemnu klimu. Sa oko 340 sunčanih dana godišnje, ovo je najosunčanija država u ovom delu sveta.

Svojom lepotom, bogatom istorijom, brojnim letovalištima i raznovrsnim plažama, Kipar svake godine privlači sve veći broj turista iz celog sveta, pružajući mogućnost sadržajnog odmora i provoda svim generacijama.