IZRAEL I JORDAN

23.09. – 01.10.2019.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

 PUTOVANJE U IZRAEL I JORDAN  je putovanje u drevni svet  Bliskog istoka, gde se na nestvaran način  prepliću istorija, tri religije, razne kulture, savremeni način života i tradicija. Naša priča počinje u “Svetoj zemlji” sa starim lučkim gradom Jafom odakle  je izrastao  moderni i  pulsirajući Tel Aviv; od Galileje do Jerusalima  posetićemo mesta koja su obeležila život Isusa Hrista  od  rođenja do stradanja a potom do Jordana i Mrtvog mora, poznatog kao najveća svetska depresija, najjslanije more na svetu i prirodni izvor lekovitih sastojaka.  Susedni Jordan, hašemitska kraljevina,  po predanju je kraljevina Muhamedovih predaka i domovina mnogih civilizacija i vizantijskih mozaika. Ovde se nalazi topla Akaba opasana planinama koje u toku dana menjaju boje, drevna i mistična Petra starih Nabatejaca – sedmo svetsko čudo, crvena pustinja Vadi Rum, planina Nibo – mesto Mojsijeve smrti, drevni gradovi Madaba, Džeraš i Adžlan. Ovde  pripadnici sve tri vere žive u miru i sa uvažavanjem, kako među sobom tako i sa svojim susedima u Izraelu. Jordan je  nadasve pitoma zemlja dobronamernih  ljudi  i gostoprimivih domaćina,

                             PROGRAM PUTOVANJA od 23.09. do 01.10.2019.

1. DAN (PONEDELJAK) BEOGRAD – ATINA – TEL AVIV
2.DAN (UTORAK) TEL AVIV – JAFA – CEZAREA- HAIFA- VITLEJEM
3.DAN (SREDA) TIBERIUS – GORA BLAŽENSTVA – TABA – NAZARET-KANA – VITLEJEM
4.DAN (ČETVRTAK)  MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT – STARI JERUSALIM
5. DAN (PETAK)   VITLEJEM  – MASADA – KUMRAN – JERIHON – MRTVO MORE – AKABA
6. DAN (SUBOTA)  AKABA – PETRA
7. DAN (NEDELJA) PETRA – KERAK – MADABA – PLANINA NIBO – AMAN
8. DAN (PONEDELJAK) AMAN – DŽERAŠ – ADŽLUN – AMAN
9. DAN (UTORAK) AMAN – BEOGRAD

 

1.DAN (PONEDELJAK) BEOGRAD – TEL AVIV

 Sastanak putnika sa vođom puta koji će putnicima uručiti putnu dokumentaciju na beogradskom aerodromu kod šaltera informacija dva sata pre poletanja aviona. Let A3977 (Aegean Airlines) u 18:55h, sletanje na atinski aerodrom je u 21:40h, a  nastavak putovanja za Tel Aviv  letom A3928 u 23:55h…

 2.DAN (UTORAK) TEL AVIV – JAFA – CEZAREA – HAIFA – VITLEJEM

..Dolazak u Tel Aviv  u 02:00h po lokalnom vremenu. Organizovan transfer i smeštaj u hotel u Tel Avivu.  Noćenje i doručak. Odjava iz hotela. Panoramsko razgledanje Tel Aviva i Jafe. Nastavak vožnje do  antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda i Haife. Smeštaj u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

 3.DAN (SREDA) VITLEJEM – GALILEJSKO JEZERO – GORA BLAŽENSTVA – TABA – REKA JORDAN  – MAGDALA – NAZARET – KANA – POSETA CRKVI  ISUSOVOG ROĐENJA  – VITLEJEM

Doručak. Polazak prema Galilejskoj oblasti gde se nalazi Gora Blaženstva sa hramom i Taba gde je Isus Hrist umnožio hleb i ribu i nahranio 5000 svojih sledbenika. Na putu prema mestu krštenja na reci Jordan, proći ćemo pored Magdale, rodnog mesta Marije Magdalene, a zatim stižemo u Nazaret gde je Isus proveo svoje mlade godine i gde se nalazi  pravoslavna crkva Svetog Gavrila na mestu na kome je Arhangel Gavrilo javio Bogorodici o rođenju Isusa Hrista i hram Bagoveštenja, najveći hrišćanski hram u Svetoj zemlji. Potom obilazimo Kanu Galilejsku gde je Isus učinio čudo pretvorivši vodu u vino. Dan završavamo u Vitlejemu  sa posetom Bazilici rođenja Hristovog, hrišćanskoj svetinji koju je izgradila Jelena, majka cara Konstantina Velikog.  Smeštaj u hotel u Vitlejem. Večera i noćenje.

 4.DAN (ČETVRTAK) VITLEJEM – MASLINOVA GORA – GETSIMANSKI VRT – STARI JERUSALIM – VITLEJEM

Doručak. Obilazak Maslinove gore sa koje se Isus uzneo na nebo 40 dana posle Vaskrsenja, Getsimanskog vrta gde se i danas nalazi osam maslina za koje se veruje da potiču još iz Isusovog vremena, hram  Svete Agonije (Crkva svih Nacija). Potom sledi obilazak starog dela Jerusalima:   džamija Al-Aksa sagrađena na ostacima Solomonovog hrama  –  Kupola na  steni koja predstavlja najstariju i jednu od najlepših islamskih građevina na svetu –  crkva Svete Ane i Betesda – stara banja gde je Isus činio čuda nad starima I bolesnima – Via Dolorosa, Put tuge – hram Hristovog Vaskrsenja gde se nalaze sveta mesta Kamen miropomazanja, Golgota (Kalvarija), Hristov  grob, Omfalos (pupak). Obilazak starog dela Jerusalima završavamo kod Zapadnog zida  (Zida plača)  – najsvetijeg jevrejskog mesta. Povratak u hotel u Vitlejemu. Večera i noćenje.

5.DAN (PETAK) VITLEJEM  – MRTVO MORE – AKABA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do graničnog prelaza između Izraela i Jordana. Putovanje dalje nastavljamo  sa našim  jordanskim domaćinima prema Mrtvom moru, najslanijem moru na svetu a onda južno ka Akabi. Akaba je jedino jordansko letovalište na obali Crvenog mora, topla i sunčana, opasana planinama čija se boja menja iz sata u sat. Smeštaj u hotel u Akabi.  Večera i noćenje. Smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

6.DAN (SUBOTA) AKABA – PETRA

Doručak. Odjava iz hotela i celodnevna poseta Petri – mističnom gradu isklesanog u visokim crvenim stenama  koji su pre vise od 2000 godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Nabatejci su uspeli sagraditi  impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih gožnja prema rađevina. Do najpoznatijeg dela grada – Riznice stiže se kroz kanjon Sik okružen bajkovitim liticama. Ovo jedinstveno mesto je bez sumnje najvrednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana, nedavno proglašeno Sedmim svetskim čudom. Po završetku celodnevnog razgledanja Petre, smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

7.DAN (NEDELJA) PETRA – KERAK –  MADABA – PLANINA NIBO – AMAN

Doručak i odjava iz hotela u Petri. Vožnja Kraljevskim putem kojim se saobraćaj odvija već 5000 godina I smatra se najstarijim drumom na svetu. Poseta planini Nibo odakle je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji I gde je na kraju sahranjen. Ovde je u 4. veku prvobitno  izgrađena mala Vizantijska crkva, a današnju posećuju vernici iz celog sveta. Nastavak putovanja prema Madabi, gradu vizantijskih mozaika od kojih je najlepši, najveći I najvažniji mozaik u pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa I predstavlja geografsku mapu stare Palestine na kojoj se jasno mogu prepoznati reke Nil i Jordan, gradovi Vitlejem, Gaza I Jerusalim. Put nas dalje vodi kroz spektakularni kanjon Vadi el Mudžib do Keraka, drevnog krstaškog uporišta gde su se odigrale najpoznatije bitke između Franaka I Saladinovih islamskih armija gde se nalazi dvorac na brdu visine unutar gradskih zidina. Nastavak vožnje prema Amanu i smeštaj u hotel. Večera i noćenje.

8.DAN (PONEDELJAK) AMAN – DŽERAŠ – ADŽLUN – AMAN

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje jordanske prestonice: Citadela, Rimski teatar, Arheološki muzej, Muzej folklora, Džamija kralja Abdulaha (bez ulaska), Bazar i zanatske radnje. U nastavku, kraća vožnja do  Džeraša, najbolje očuvanog rimskog grada gde se i danas može proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu i prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Skriven vekovima u pesku otkriven je i restaurisan u zadnjih 70 godina. Nakon razgledanja Džeraša, obilazak Adžluna, gradića koji krasi čudesna priroda i fascinantna arapska vojna arhitektura. Povratak u hotel u Amanu. Večera i noćenje.

9.DAN (UTORAK ) AMAN – BEOGRAD

Lanč paket i odjava iz hotela. Organizovan transfer do aerodroma u Amanu u ranim jutarnjim satima. Let A3941 u  04:00h, sletanje na atinski aerodrom u 06:10h. Nastavak putovanja za Beograd letom A3976 u 08:45h i očekivano sletanje na beogradski aerodrom je  u 09:30h.  Kraj programa.9 dana 8 noći  od  23. 09. do 01.10.2019.   (za minimum 15 putnika)

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI  NA BAZI POLUPANSIONA  IZRAŽENA U €
HOTEL DVOKREVETNA JEDNOKREVETNA
Hotel 3* 1282 1232  €   1512 1462 €    

­­

 U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

 • Avionski prevoz na relaciji Beograd –Tel Aviv – Aman -Beograd  (prevoznik Aegean Airlines, preko Atine)
 • Smeštaj u hotelima sa 3* u dvokrevetnim standard sobama (dodatni ležaj na upit) na bazi jednog (1) noćenja sa doručkom u hotelu u Tela Avivu i sedam (7) polupansiona u Izraelu I Jordanu (tri noći u Vitlejemu, 1 noć u Akabi, 1 noć u Petri, 2 noći u Amanu), usluga je samoposlužni tzv. “švedski sto”.
 • Svi transferi, takse, izleti i ulaznice prema programu putovanja (osim granične takse)
 • Usluge vođe putovanja na srpskom jeziku i lokalnih vodiča na engleskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

 • Aerodromske takse koje na dan objavljivanja programa iznose 141.36€ i plaćaju se uz aranžman, a podložne su promenama
 • Granična taksa na prelazu iz Izraela u Jordan oko 70 USD koja se plaća predstavniku agencije na licu mesta
 • Napojnice ( obavezne i uobičajene u ovom delu sveta za vozače, lokalne vodiče iIi “horse boys” u Petri  koje vođa puta za putnike plaća na licu mesta, oko 5€ dnevno po osobi)
 • Međunarodno putno osiguranje koje se preporučuje putnicima, a koje se može kupiti u agenciji po ceni od 800,00 dinara po putniku sa osiguranom sumom do 15.000 EUR osiguravajuće kuće UNIQA.
 • Vožnja brodom na Galilejskom jezeru
 • Doplata za ručkove na lokalitetima u iznosu od 115€ (tri u Izraelu  četiri u Jordanu,  piće uz obroke nije obuhvaćeno  cenom)
 • Sve ostale nepomenute usluge i individualni troškovi putnika

NAČINI PLAĆANJA

 • PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESA NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Uz ovaj program važe posebni uslovi otkaza aranžmana i to: u slučaju otkaza do 45 dana pre započinjanja putovanja zadržava se 280 €, do 30 dana zadržava se 350 €, do 15 dana pre započinjanja putovanja zadržava se celokupan iznos.
 • Aerodromske takse su podložne promenama našta agencija ne može uticati
 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenim putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
 • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom  kreiranja programa. U tom smislu agencija ExperiencePro Travel zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.
 • Kategorizacija hotela je lokalnog karaktera te se kvalitet hotela može razlikovati od evropskog standarda
 • Agencija ExperienceProTravel ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseca nakon povratka sa putovanja ).
 • Aranžman je rađen na bazi minimum 15 punoplativih putnika

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA  ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE EXPERIENCEPROTRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT

OPISI HOTELA

Smeštaj je obezbeđen u hotelima sa 3* u Izraelu i Jordanu. Sve sobe su standardno opremljene sa TWC, TV. Gostima je u svim hotelima na raspolaganju restoran gde se služe obroci i WiFi. 

 1. Hotel SEANET Tel Aviv,  6 Nes Ziona Street , Tel Aviv 6390408

https://www.seanethotel.com/

 1. Hotel ARARAT Vitlejem, 153 Beit Sahour Road

http://www.ararat-hotel.com/

 1. Hotel MY HOTEL Akaba, Bethlehem, Manger Street,

https://www.myhotel-jordan.com/

 1. Hotel EDOM Petra

https://www.edomhotel.com/

 1. Hotel AL FANAR, Aman, 124 Queen Rania Al Abdullah Street

http://www.alfanarpalacehotel.com/

NAPOMENA ZA SMEŠTAJ:

Organizator putovanja ExperiencePro Travel zadržava pravo smestiti grupu u slične hotele iste ili više kategorije  bez prethodne najave putnicima.

Organizator Experience Pro Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“. Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Experience Pro Travel ” usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu.Cenovnik br. 2B od 10.06.2019.  Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018, od 26 septembra 2018.