STARA PLANINA – skijanje u Srbiji

Do juče skoro nepoznat ski-centar “Babin zub” na Staroj Planini – Srbijia , danas je već provereno skijalište, savremeno opremljeno, sa komfornom smeštajnom infrastrukturom, sa za sada nešto kraćom dužinom staza u odnosu na Kopaonik, ali po kvalitetu onoga što pruža ski-centar “Babin zub” stoji tik uz naš najpoznatiji ski-centar.
Stara planina pripada grupi venačnih planina, a njen glavni venac prostire se približno od Zaječara do Crnog mora u dužini od oko 550 km. Pri tom manji deo glavnog venca (oko 150 km) predstavlja granicu izmedju Srbije i Bugarske, a veći deo (oko 400 km) deli Bugarsku na dva dela: severnu i juznu. Drugo ime za Staru planinu je Balkan, tako da je zapravo po ovoj planini i celo Balkansko poluostrvo dobilo ime.
Sam vrh – Babin Zub, kao i naš deo Stare Planine, pripada pojasu kontinentalne klime, gde su leta zarka, sušna i vrela, a zime su hladne sa jakim vetrovima i snegom, i slabo su izražena prelazna godišnja doba. Zimski vetar je košava – krivac ili krivak, koji donosi sneg, a dominantan vetar u većem delu godine je severo–zapad, poznat kao “Banjac”, a jug i jugo-istok su vetrovi razvigorci. Sneg traje od oktobra do aprila – maja, a na južnoj strani od novembra – decembra do marta meseca.
Izgradnjom sistema žičara i ski staza, smeštajnih kapaciteta kao i druge infrastrukture, Stara planina će veoma brzo postati jedan od najvećih i najznačajnijih skijaških centara u Srbiji, posebno namenjen ljubiteljima skijaških sportova i kvalitetnog skijanja u okruženju neizmerne lepote i netaknute prirode.
Za novu 2012. godinu otvoren je hotel visoke klase “Stara planina”, zatim 15. januara 2012. na Staroj planini je puštena u rad prva gondola u Srbiji “Jabučko ravnište”, a 13. februara proradio je i novi četvorosed “Babin zub”, kao i vezni ski lift “Rudine”.
Na ovaj način je, u sistem skijališta, uključeno svih 16 kilometara odlično pripremljenih staza i ski puteva, što će posetiocima centra Stara planina omogućiti vrhunsko skijanje.

ZIMOVANJE2020./2021.
SKIJANJE NA STAROJ PLANINI
HOTEL „STARA PLANINA” 4*

Hotel “StaraPlanina” 4*nalazi se na jednom od najlepših mesta Stare planine – Jabučko mravništu, na 1.466m nadmorske visine. Pravu atrakciju predstavlja prva gondola u Srbiji koja će skijaše prevoziti od hotela do vrha planine -Babin zub.

Hotelski sadržaji: 3 konferencijske sale, restoran, loby bar sa sunčanom terasom, picerija, bar, dečija igraonica, dečije igralište, baby corner začuvanje beba, klizalište, wellness & spa centar sa zatvorenim bazenom, kozmetičko/frizerski salon, bankomat, menjačnica, prodavnica, suvenirnica, brendirana prodavnica garderobe, parfimerija, apoteka, room service, mesto za odlaganje prtljaga, uslug arecepcije 24h i podzemna garaža (147 parking mesta, uz 8 mesta za vozila osoba sa invaliditetom). Wellness & Spa centar se prostirena 1000m², u okviru koga se nalaze: zatvoreni bazen, hidromasažna kada, sauna i hamam, relax zona sa ležajkama, masaže i tretmani, fitness sala.

Skijašnica u okviru hotela nalazi se nasvega 150m od početne stanice gondole i u njoj gosti mogu da iznajme, odlože i servisiraju ski opremu.

Biznis sale: Hotel u svojoj ponudiiima 3 multimedijalne konferencijske sale, jednu od 100m2 koja može da primi 80 osoba i deljiva je sistemom pokretnihzidova, kao i dve manje sale od po 40m2. Sale su opremljene svimneophodnim sadržajima za održavanje seminara, team buildinga, poslovnih sastanaka, radionica i sl.

Usluga: light all Inclusive.-doručak, lagani ručak, večera piće I tokom ručka i večere (vino, pivo i gazirana bezalkoholna pića).

SKIJANJE NA STAROJ PLANINI 2020/2021
HOTEL „STARA PLANINA****”
Individualni polasci – SOPSTVENI PREVOZ

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu : pdf

* Cene su izražene u evrima (EUR) u dvokrevetnoj sobi, dvokrevetnoj sobi + sofa i superior dvokrevetnoj sobi po osobi /po noći

** Cene su izražene u evrima (EUR) u Junior,  Family i Deluxe apartmanima  po sobi/ po noći

Usluga: lAll Inclusive light- doručak, lagani ručak, večera piće  tokom ručka i večere (vino, pivo i gazirana bezalkoholna pića).  

uključen PDV

Minimalni boravak: 01.12.-18.12.20/06.03.-31.03.21                                           3 noći

                                     19.12.19-25.12.20/09.01.-29.01.21 /17.02.-05.03.21   5 noći

                                     26.12.20-01.01.21/02.01.-08.01.21 /30.01.-16.02.21   7 noći (subota na subotu)

Napomena: Doplata za kraći boravak je +10% po raspoloživosti

U cenu je uključeno:

 • All Inclusive Light – bogati doručak, ručak, raznovrsna večera, uključeno piće uz obroke (lokalno stono vino, pivo, voda, bezalkoholna gazirana i negazirana pića)
 • Wellness & Spa Centar – unutrašnji bazen, fitness centar, finska sauna, tursko kupatilo, đakuzi, hidromasažni tuševi
 • Zabava za decu u igraonici– animacija dece po uzrastima od 3 do 12 godina, atraktivni dečiji svet sa igralištem, sportska zabava, mini bioskop, show program
 • Besplatan wi-fi internet u svim javnim prostorima I sobama
 • Besplatno korišćenje skijašnice za odlaganje skija
 • Oprema za bebe: krevetac i posteljina, grejač za flašice, grejač za vodu, baby phone, kadica za kupanje, noša, adapter za wc šolju, podloga za povijanje (po zahtevu).
 • Škola plivanja za decu uzrasta od 4 do 9,99 godina , svakodnevno u jutarnjim časovima

U cenu nije uključeno:

 • Osiguranje plaćaju svi gosti I iznosi 8,00 RSD po osobi/noći
 • Boravišna taksa: odrasli – 110,00 RSD po osobi/noći, deca od 7-14,99 godina plaćaju 55,00 RSD, a  deca do 7 godina ne plaćaju.

SPECIJALNO ZA DECU od 4 do 9,99 god za boravak od minimalno 7 noćenja:

Celodnevni ski pass*

Grupna škola skijanja i ski oprema u periodu od 09-12h

*Škola skijanja, oprema i ski pas ne važe na dan dolaska , a  važe na dan odlaska.

**Rad ski staza i žičara zavisi direktno od Skijališta Srbije ( čime je uslovljeno izdavanje ski pas-a i rad škole skijanja)

*** Roditelj/pratilac je dužan prilikom check in-a da prezentuje važeči dokument(zdravstvenu knjižicu ili pasoš deteta). U slučaju da roditelj/pratilac ne prezentuje isti detze neće imati pravo da koristu školicu skijanja i ski pass.

Napomene:

 • U sobu se ulazi od 16h, a poslednjeg dana boravka , soba se napusta do 12h.
 • Politika ranije prijave / kasnije odjave: Raniji ulazak u sobu nije moguć, osim u slučajevima da je soba već spremna-recepcija pri prijavi gosta ima informaciju. Kasnije odjavljivanje: do 14h  – 45 eur po sobi , posle 14h se plaća puna cena jedne noći prema cenovniku.
 • Početak usluge je večera, a ručak kraj usluge.
 • Doplata u apartmanima za više osoba od propisanog je 20 € po osobi
 • Za decu do 2,99 godine nema doplate u apartmanima u slučaju većeg broja osoba od propisanog
 • Kapacitet ležajeva je fiksan, ne postoji mogućnost dodavanja pomoćnih ležajeva
 • Dozvoljeni su kućni ljubimci koji imaju najviše 10 kg. Vrsta ljubimaca je ograničena na pse i mačke. Smeštaj sa ljubimcem moguće je rezervisati samo u Superior sobi i Junior app
 • Molimo Vas da imate u vidu da je najbliža apoteka, benzinska stanica i zdravstveni  centar u Knjaževcu ( 60 km od hotela ).

Politika otkaza rezervacije za individualne goste:

28-14 dana pre dolaska: 15%, 14 – 7 dana 50% , 7 -1 dana 75%, No-show ili otkazivanje na dan dolaska: 100%.

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

NAČINI PLAĆANJA : Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 30 dana pre polasku na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun KompasTourism&Travel ili d) platnim karticama (Visa, Maste,, Maestro i Dina).

OPIS SMEŠTAJA:

 • 68 Dvokrevetnih soba 30 m2, za 1-2 odrasle osobe, sa terasom ili francuskim balkonom, francuskim ležajem 200×200 ili twin krevetima 100×200, LCD, sef, telefon, fen, wi/fi internet besplatno, kupatilo, bade mantil i papuče, mini-bar uz naplatu.
 • 31 Dvokrevetna soba sa sofom ca. 35 m2, za 1-3 odrasle osobe ili 2 odrasle +2 deteta na sofi, sa terasom ili francuskim balkonom, francuskim ležajem 200×200 ili twin krevetima 100×200, sofom 145×190, LCD, sef, telefon, fen, wi/fi internet besplatno i kupatilo,bade mantil i papuče,mini-bar uz naplatu.
 • 10 Superior soba 50 m2, za 1-3 odrasle osobe ili 2 odrasle +2 deteta na sofi, sa terasom ili francuskim balkonom, francuskim ležajem 200×200 na galeriji, sofom u dnevnom boravku 145×190, 2 LCD -a, sef, telefon,  fen, wi/fi internet besplatno i 2 kupatila, bademantilipapuče, mini-bar uz naplatu.
 • 27 Junior apartmana 50 – 79 m2, apartman za 1-3 odrasle osobe ili 2 odrasle osobe + 2 deteta na sofi, sa terasom ili francuskim balkonom, francuskim ležajem 200×200 u  odvojenoj spavaćoj sobi i sofom 145×190 u dnevnom boravku, 2 LCD -a, sef, telefon,  fen, wi/fi internet besplatno i kupatilo, bademantil i papuče, mini-bar uz naplatu.
 • 9 Family apartmana 99 m2, apartman na dva nivoa, sa terasom ili francuskim balkonom, za 1-4 odrasle osobe ili 4 odrasle osobe + 4 deteta na 2 sofe, 2 odvojene spavaće sobe, 2 francuska ležaja 200×200, 2 sofe 145×190, 3 LCD -a, sef, telefon, fen, wi/fiinternet besplatno, 2 kupatila, balkon, bademantili ,papuče, mini-bar uz naplatu.
 • 1 Deluxe apartman 116 m2, za 1-2 odrasle osobe sa velikim balkonom, francuskim ležajem 200×200, dnevnim boravkom, WC, 2 LCD -a, sef, telefon, fen, wi/fiinternet besplatno, kupatilo sa hidromasažnom kadom i tuš kabinom, “walk-in” garderober i kuhinja sa posebnim ulazom za poslugu, bademantil ipapuče, mini-bar uz naplatu.

Uslovi plaćanja: Prilikom rezervacije se plaća akontacija od 30%, ostatak 15 dana pre početka putovanja.  Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom srednjem kursu NBS na dan uplate.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.

Program Skijanje 2020/21 – Stara planina 2020/2021 je zaveden pod rednim brojem 122 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.      

Cenovnik br. 1 od 02.10.2020.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!

Novi Sad, 02.10.2020.