STARA PLANINA – skijanje u Srbiji

Do juče skoro nepoznat ski-centar “Babin zub” na Staroj Planini - Srbijia , danas je već provereno skijalište, savremeno opremljeno, sa komfornom smeštajnom infrastrukturom, sa za sada nešto kraćom dužinom staza u odnosu na Kopaonik, ali po kvalitetu onoga što pruža ski-centar “Babin zub” stoji tik uz naš najpoznatiji ski-centar.
Stara planina pripada grupi venačnih planina, a njen glavni venac prostire se približno od Zaječara do Crnog mora u dužini od oko 550 km. Pri tom manji deo glavnog venca (oko 150 km) predstavlja granicu izmedju Srbije i Bugarske, a veći deo (oko 400 km) deli Bugarsku na dva dela: severnu i juznu. Drugo ime za Staru planinu je Balkan, tako da je zapravo po ovoj planini i celo Balkansko poluostrvo dobilo ime.
Sam vrh – Babin Zub, kao i naš deo Stare Planine, pripada pojasu kontinentalne klime, gde su leta zarka, sušna i vrela, a zime su hladne sa jakim vetrovima i snegom, i slabo su izražena prelazna godišnja doba. Zimski vetar je košava – krivac ili krivak, koji donosi sneg, a dominantan vetar u većem delu godine je severo–zapad, poznat kao “Banjac”, a jug i jugo-istok su vetrovi razvigorci. Sneg traje od oktobra do aprila – maja, a na južnoj strani od novembra – decembra do marta meseca.
Izgradnjom sistema žičara i ski staza, smeštajnih kapaciteta kao i druge infrastrukture, Stara planina će veoma brzo postati jedan od najvećih i najznačajnijih skijaških centara u Srbiji, posebno namenjen ljubiteljima skijaških sportova i kvalitetnog skijanja u okruženju neizmerne lepote i netaknute prirode.
Za novu 2012. godinu otvoren je hotel visoke klase "Stara planina”, zatim 15. januara 2012. na Staroj planini je puštena u rad prva gondola u Srbiji "Jabučko ravnište", a 13. februara proradio je i novi četvorosed "Babin zub", kao i vezni ski lift "Rudine".
Na ovaj način je, u sistem skijališta, uključeno svih 16 kilometara odlično pripremljenih staza i ski puteva, što će posetiocima centra Stara planina omogućiti vrhunsko skijanje.

ZIMOVANJE2016./2017.
SKIJANJE NA STAROJ PLANINI
HOTEL „STARA PLANINA” 4*

Hotel “StaraPlanina” 4*nalazi se na jednom od najlepših mesta Stare planine – Jabučko mravništu, na 1.466m nadmorske visine. Pravu atrakciju predstavlja prva gondola u Srbiji koja će skijaše prevoziti od hotela do vrha planine -Babin zub.

Hotelski sadržaji: 3 konferencijske sale, restoran, loby bar sa sunčanom terasom, picerija, bar, dečija igraonica, dečije igralište, baby corner začuvanje beba, klizalište, wellness & spa centar sa zatvorenim bazenom, kozmetičko/frizerski salon, bankomat, menjačnica, prodavnica, suvenirnica, brendirana prodavnica garderobe, parfimerija, apoteka, room service, mesto za odlaganje prtljaga, uslug arecepcije 24h i podzemna garaža (147 parking mesta, uz 8 mesta za vozila osoba sa invaliditetom). Wellness & Spa centar se prostirena 1000m², u okviru koga se nalaze: zatvoreni bazen, hidromasažna kada, sauna i hamam, relax zona sa ležajkama, masaže i tretmani, fitness sala.

Skijašnica u okviru hotela nalazi se nasvega 150m od početne stanice gondole i u njoj gosti mogu da iznajme, odlože i servisiraju ski opremu.

Biznis sale: Hotel u svojoj ponudiiima 3 multimedijalne konferencijske sale, jednu od 100m2 koja može da primi 80 osoba i deljiva je sistemom pokretnihzidova, kao i dve manje sale od po 40m2. Sale su opremljene svimneophodnim sadržajima za održavanje seminara, team buildinga, poslovnih sastanaka, radionica i sl.

Usluga: light all Inclusive.-doručak, lagani ručak, večera piće I tokom ručka i večere (vino, pivo i gazirana bezalkoholna pića).

HOTEL "STARA PLANINA" ****

Konaci first minute

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu : pdf

Organizator KOMPAS Tourism & Travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade
štete broj 13-70682 osiguravajuce kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“.
PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA
ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA