GRUPNO KRSTARENJE BRODOM

MSC DIVINA

Zapadni Mediteran za Prvi maj

24.04.2020. – 02.05.2020.

– garantovan polazak- 

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

  Posetite Đenovu, Marsej, Barselonu, Ibicu, Napulj, Livorno sa organizovanim povratnim avio prevozom,svim transferima, noćenjem u Đenovi, vodičem,8-dnevnim krstarenjem i lučkim taksama.

PLAN PUTOVANJA

24.04. Beograd – Minhen – Đenova

Okupljanje grupe na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u 04:30h kod šaltera OKI Air-a. Let Lufthansa LH1739 na relaciji Beograd – Minhen sa poletanjem u 06:30h. Let Lufthansa LH1890 na relaciji Minhen – Đenova sa poletanjem u 11:55h. Po sletanju u 13:05h i obavljene pasoške i carinske kontrole, transfer do Đenove. Smeštaj u hotel posle 15:00h. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Kneževinu Monako. Noćenje.

25.04. Đenova, Italija

Nakon doručka, napuštanje hotela i slobodno vreme u Đenovi. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Portofino. Transfer do luke. Po dolasku u luku i nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti, možete ručati u buffet restoranu Calumet na 14-oj palubi. Isplovljavanje broda je u 18:00h.

26.04. Marsej, Francuska

Marsej je drugi grad po veličini u Francuskoj i jedna od najvažnijih luka na Sredozemlju. Često se opisuje epitetom “Vrata Orijenta” zbog brojne afričke i bliskoistočne populacije. To je grad velikih etničkih i verskih različitosti koje se prepliću i čine da se osećate kao na raskrsnici Evrope, Afrike i Azije. Pogled na grad sa brda na kojem se nalazi Katedrala Notre Dame de la Garde je spektakularan, jednim pogledom možete obuhvatiti istoriju staru 26 vekova, uz neverovatno plavetnilo mora i neba. Centralne ulice grada i Stara luka su nedavno renovirane i sad sijaju punim sjajem.

27.04. Barselona, Španija

Glavni grad španske regije Katalonija je jedan od najposećenijih gradova Mediterana. Neodoljiva privlačnost Gaudijevih arhitektonskih dela je i dalje neprevaziđena, Sagrada Familia, Casa Mila i Casa Batllo se moraju videti, a gužva i užurbanost Ramblasa i Gotske četvrti doživeti. Posebna atmosfera grada će vam se urezati u pamćenje i srce.

28.04. Ibica, Španija

Ibica ili Eivissa kako lokalno stanovništvo naziva svoje ostrvo, treće je ostrvo po veličini Balearskog arhipelaga. Ibica je sinonim za sjajan noćni, ali i dnevni provod, sa nekim od svetski najpoznatijih diskoteka i klubova. Sem zabave, Ibica nudi i lepe plaže i zanimljiv stari grad sa utvrđenjem sa kojeg se pruža sjajan pogled na naselje i taj deo ostrva.

29.04. Dan na moru

MSC Divina je treći brod kompanije MSC, klase Fantasia, porinut 2012. godine sa cenom izgradnje od preko 550 miliona dolara. Brod je dugačak 333m, sa kapacitetom od 3500 putnika o kojima se brine posada od 1400 članova. MSC brodovi su sinonim za italijanski dizajn i eleganciju i predstavljaju vrhunac tehnologije i udobnosti koja se može pružiti putniku na krstarenju. MSC Divina nudi mnoštvo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: restorani, bazeni, teretana, sportski tereni… Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište, diskoteka, kazino, barovi i saloni. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni MSC AUREA Spa. Ovaj raskošni wellnes centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje do sobe za masažu.

30.04. Napulj, Italija

Napulj je jedan od najstarijih gradova Mediterana, smešten u podnožju uspavanog Vezuva. Osnovali su ga stari Grci u IX veku pre nove ere i nazvali ga Parthenope, da bi u VI veku pre nove ere dobio svoje današnje ime Neapolis, odnosno “Novi grad”. Miris pizze iz peći na drva se oseća na svakom koraku, u Napulju je nastala pizza Margherita i tu je otvorena prva pizzeria. Južnjački šarm i karakter ovog grada je nemoguće ne primetiti. Nedaleko od Napulja se nalazi Sorento, jedno od najposećenijih manjih mesta u Italiji, čuven po likeru limonćelo.

01.05. Livorno, Italija

Livorno je lučki grad na obali Toskane, možda i najslavnije italijanske regije ispunjene predivnim starim i dobro očuvanim gradovima. U srcu Toskane se smestila znamenita Firenca u kojoj je nastala renesansa, a danas je to najbogatiji grad na svetu kada je umetničko blago u pitanju. Iskoristite priliku i prošetajte predivnim trgovima, ulicama i mostovima kojima su hodali Dante, Da Vinči, Mikelanđelo, Makijaveli….

02.05. Đenova – Minhen – Beograd

Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i slobodno vreme u Đenovi ili odlazak do Outlet Centra Serravalle. Transfer do aerodroma. Let Lufthansa LH1893 na relaciji Đenova – Minhen sa poletanjem u 17:05h. Let Lufthansa LH1738 na relaciji Minhen – Beograd sa poletanjem u 21:05h. Sletanje u Beograd u 22:35h. Kraj putovanja.

*Deca do 18 godina, u kabini sa dve odrasle osobe, plaćaju – 499,00€          DOPLATA ZA 1/1 KABINU – NA UPIT

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratna avio karta Beograd – Đenova – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama
 • Svi transferi aerodrom – hotel – luka – aerodrom
 • Noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Đenovi
 • Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja
 • 8-dnevno krstarenje na brodu MSC Divina (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda sa aparata, kafa, čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga
 • Lučke takse u iznosu od 140,00€

OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:

 • Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 70€ po osobi za čitavo krstarenje i 35€ za decu starosti od 2 do 13 godina (Brodar može naknadno promeniti iznos napojnica.)

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti (Monako, Portofino, Marsej/Aix en Provence, Barselona, Ibica, Napulj/Sorento, Livorno/Firenca)
 • Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića koje naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet)
 • Polisa putnog zdravstvenog osiguranja
 • Troškovi izdavanja svih potrebnih viza

NAPOMENE:

 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara MSC Cruises
 • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima o plovidbi i prevozu putnika morima.
 • Ogranizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.
 • ALLEGRA KRSTARENJA ne snosi nikakvu odgovornost za neispravnost pasoša ili za neblagovremenu dostavu svih dokumenata potrebnih za obezbeđivanje viza, kao ni odgovornost ukoliko diplomatsko konzularno predstavništvo odbije izdavanje vize ili ako imigraciono odeljenje strane zemlje učesniku putovanja ne odobri ulazak u zemlju.
 • Za ovo putovanje, pasoš mora važiti još najmanje šest meseci po povratku sa putovanja.
Organizator putovanja Turistička agencija Allegra-Krstarenja DOO Beograd-Stari Grad,sa licencom Ministarstva turizma OTP 30/2019 i uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja TA Allegra-Krstarenja DOO Beograd-Stari Grad.Program putovanja broj 12 od 18.10.2019.