EDIPSOS LOUTRA
Edipsos Loutra je jedna od najpoznatijih grčkih banja na severozapadu ostrva Evija, na samo 40-tak kilometara južno od Pefkija, preko puta Kamene Vurle. Od davnina je postalo pravo mondensko letovalište čijoj slavi su doprineli Merilin Monro, Greta Garbo, Marija Kalas, Vinston Čerčil, Onazis, kao i naš kralj Petar Prvi Karađorđević. Gradić je prvenstveno poznat posvojih 80 prirodnih termalnih izvora temperature od 34-70 stepeni koji izviru sa dubina od 3000 metara. Uz prelepo šetalište sa bujnom vegetacijom I četinarima pruža se gradska peščano-šljunkovita plaža sa termalnim bazenima u koje se iz stena direktno ulivaju termalne vode u Egejsko more. Ovo ljupko letovalište-banja postalo je lepo razvijeno turističko mesto sa dobrom ponudom smeštaja, mnoštvom kafića, restorana, taverni, poslastičarnica, suvenarnica I ostalih turističkih sadržaja.

Edipsos Loutra - hotelski smeštaj

Hotel Artemision

 Hotel Artemision **  nalazi se u centralnom, mirnijem delu banje Edipsos, preko puta prelepog parka,na oko 100m od obale i isto toliko od banjskih izvora i plaže. Do brojnih restorana, prodavnica i suvenarnica stiže se pešice za 5 minuta.

Studio Iris & Spa

Studio Iris & SPA***se nalazi u centralnom delu banje Edipsos, na 50m od obale i isto toliko od banjskih izvora. Nov, moderan hotel, sagrađen 2010 godine, sa 9 elegantnih soba,idealanje izbor za pravi porodični odmor.

Edipsos Loutra - galerija slika

IZLETI

OBILAZAK OSTRVA EVIJA

GRČKO VEČE

KRSTARENJE BRODOM