KOMPAS VAS VODI NA  IZLOŽBU SLIKA OD

SALVADORA DALIJA DO MAGRIT RENEA

PROGRAM PUTOVANJA

18.10. – 20.10.2019. 

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

1.Dan 18.10.2019. – BEOGRAD – NOVI SAD – BUDIMPEŠTA

Polazak iz Beograda sa parkinga kod Sava centra (savska strana) u 04:30 časova. Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod lokomotive na železničkoj stanici u 06:00h. Direktna, dnevna, vožnja do Budimpešte sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih fromalnosti. Dolazak u Budimpeštu oko 13h u zavisnosti od uslova na putu. Po dolasku sledi razgledanje mađarske prestonice: Stadion Ferenc Puškaš, Arena, Trg Heroja, Muzej lepih i primenjenih umetnosti, zamak Vajdahunjadi, Andraši bulevar, Bazilika Svetog Stefana, Ruzveltov Trg, Akademija, Lančani most, Ribarski bastion, Crkva kralja Matije, kraljevska palata, kraće slobodno  vreme u Budimu, Eržabet most, Vaci ulica… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u Vaci ulici. Noćenje.

2.Dan 19.10.2019, – BUDIMPEŠTA

Doručak. U 09:30 planiran je fakultativni odlazak do Nacionalne Galerije na budimskom brdu na izložbu slika od Salvadora Dalija do Magrit Renea. Izložba će dokumentovati glavne trendove nadrealizma, njegove centralne ličnosti i izvanredne umetnike. Jedan od najistaknutijih trenutaka 1929. godine bila je pojava Salvadora Dalija iz Katalonije na pariskoj umetničkoj sceni i njegovo zauzimanje vodeće uloge u grupi nadrealista. Izložba će pružiti širok pregled dela koja su u to vreme napravili nadrealisti, uključujući Salvadora Dalija, Maka Ernsta, Joan Miroa, Ivea Tanguia, Renea Magrittea, Pabla Picassa i Francisca Picabia. Nadrealistička fotografija će biti predstavljena na izložbi zajedno sa delima Man Raia i Brassaia, a posetioci će moći videti manje poznate, ali ipak važne ličnosti poput Jackuesa Andrea Boiffarda. Nakon izložbe Slobodan dan za individualne aktivnosti. Individualni pobvratak u hotel. Uveče je moguće organizovati fakultataivno, uz doplatu, krstarenje Dunavom, gde ćete doživeti Budimpeštu iz jednog drugačijeg ugla. Noćenje.

3.Dan 20.10.2019. – BUDIMPEŠTA – NOVI SAD – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan u Budimpešti do polaska za Srbiju. Postohji mogućnost organizovanja fakultataivnog odlaska u Sentandreju, uz doplatu. Po dolasku sledi razgledanje grada u pratnji vodiča: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, rodna kuća Jakova Ignjatovića, Blagoveštanska crkva, Beogradska crkva.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon povratka u Budimpeštu, oko 17:00 časova predviđen po polazak za Srbiju. Dolazak na krajnja odredišta u kasnim večernjim časovima.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz udobnim turističkim autobusom, sa klimom, audio i video opremom, prema programu sa svim pripadajućim troškovima;
 • Smeštaj u hotelu sa 3* u dvokrevetnim sobama sa na bazi 2 noćenja sa doručkom;
 • Razgledanje grada u pratnji vodiča;
 • Vodički servis i organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Boravišna taksa koja se plaća u hotelu na licu mesta na recepciji;
 • Fakultataivni izleti;
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje možete obezbediti u agenciji KOMPAS po ceni od 125 dinara po osobi po danu;
 • Individualni troškovi i ulaznice;
 • Sve programom nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • POSETA IZLOŽBI SLIKA (ulaznica i prevoz hotel-galerija-hotel) – 15 eura po osobi.
 • VEČERNJE KRSTARENJE DUNAVOM UZ SAMPANJAC – 10 eura po osobi.
 • CELODNEVNI IZLET U SENTANDREJU – 10 eura po osobi.

Minimum 30 plativih putnika za realizaciju fakultataivnih izleta!

Predlog hotela: Hotel Budpaest 3* https://www.danubiushotels.com/en/our-hotels-budapest/hotel-budapest (ili sličan)

Podignut nad gradom u zelenom rezidencijalnom delu u podnožju brda Buda, blizu četvrti Kraljevski dvorac, hotel Danubius Budapest nudi prekrasan panoramski pogled na grad. U hotelu se služi buffe doručak. Sve atrakcije mađarske prestonice lako su dostupne sa metro stanice Szell Kalman teri, udaljene 10 minuta pešice.

 

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana a ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja. Postoji mogućnost plaćanja čekovima na dve rate od završetka putovanja, kao i platnim karticama Banke Intesa na 5 jednakih mesečnih rata bez kamate i uvećanja isključiv u agneciji Kompas u poslovnicama u Novom Sadu i Beogradu. Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije pasoša.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.

2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije.

Kalkulacija je radjena na bazi minimum 45 plativih putnika u autbusu, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranzmana najkasnije 5 dana pre pocetka putovanja.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje „Milenijum osiguranje“.                                                  

Cenovnik br. 1 od 28.08.2019.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!

 Novi Sad, 28.08.2019.