30 godina od pada ” gvozdene zavese”

BERLIN

PAKET ARANŽMAN 4 DANA AVIONOM

07.11 – 10.11.2019.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf

BERLIN OVE GODINE PROSLAVLJA 30 GODINA OD PADA BERLINSKOG ZIDA čijim se rušenjem grad  ujedinio, ali je Zapadni deo ostao simbol urbane gradske prestonice, a njegov Istočni deo alternativno stecište slobodoumne misli i dela.  Veliko finale je festival koji će se održati od 4. do 10.novembra kada će se Berlin transformisati u jedinstvenu izložbu i festival slavlja na otvorenom. Ovaj impresivni događaj se završava u noći 9.11. kada se grad pretvara u najveću koncertnu binu na svetu uz nastup  poznatih muzičara, orkestara i bendova. Vodimo Vas u jedan od najuzbudljivijih gradova sveta koji krasi poseban, nekako grub ali prijateljski šarm lokalaca gde Vam se lako može desiti da sa potpunim neznancem započnete spontanu filosofsku diskusiju.  Grad je pun istorijskih znamenitosti, neverovatnih priča koje podsećaju na dramatičnu istorijsku prošlost, grad umetnosti I umetnika o čemu svedoči preko 170 gradskih muzeja i čuveno muzejsko ostrvo. Berlin je kreativna radionica Nemačke, trendseterski centar mode, muzike i umetnosti., a progresivni duh optimizma, originalnosti I dinamičnosti koji se dobio sjedinjavanjem je zapanjujući.

I zato ne oklevajte…pomešajte se sa lokalcima i na kratko postanite ein Berliner….

 

Program putovanja

1.DAN (četvrtak  07.11.2019.) BEOGRAD – BERLIN

Sastanak putnika sa predstavnikom agencije koji će putnicima uručiti putnu dokumentaciju na aerodromu „Nikola Tesla“  kod šaltera informacija dva sata pre poletanja aviona. Direktan let za Berlin JU350 (AirSerbia) u 06:35h, sletanje na berlinski aerodrom je u 08:30h. Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, sastanak sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku  i odlazak na panoramsko razgledanje grada: BRANDERBURGER TOR, srce i decenijski simbol podeljenosti – REICHSTAG i najlepši berlinski trg GENDARMENMARKT –  KURFÜRSTENDAMM, elegantna trgovačka ulica i KaDeWe, poznata robna kuća sa luksuznim buticima- FRIEDRICHSTADT PALAST – prestižni bulevar UNTER DEN LINDEN – ALEXANDERPLATZ – BERLINER DOM  – BERLINER MAUEN, simbol Hladnog rata i  Gvozdene zavese – CHECKPOINT CHARLIE. Smeštaj u hotel posle 15:.00h. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.DAN (petak 08.11.) BERLIN   – PEŠAČKA TURA – KRSTARENJE REKOM ŠPRE

Doručak. Slobodan dan u Berlinu, preporučujemo individualnu posetu Ostrvu muzeja, Tropskom ostrvu ili Zoo parku ili pešačku turu (fakultativno) i krstarenje rekom Špre. Noćenje.

3.DAN (subota 09.11.) BERLIN

Doručak. Slobodan dan za individulane aktivnosti i razgledanja. U večernjim časovima ne propustite da sa Berlincima i gostima iz celog sveta učestvujete u jedinstvenom festivalu slobode….  Noćenje.

4.DAN (nedelja 10.11.) BERLIN – POTSDAM – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska za Srbiju Slobodan dan ili fakultativni, poludnevni izlet u Potsdam. Tokom 300 godina istorijski grad Potsdam sa svojim brojnim baroknim zgradama, uključujući palatu i park Sanssouci, Oranžeriju, Novu palatu, Šarlotinu palatu i palatu Sesilienhof se razvio u jedan od najvećih bivših vojvodskih gradova u Evropi. Omiljeni grad pruske aristokratije, od Fridriha II Velikog do cele Hoencolern porodice, zadivljujuće lepote, nalazi se na samo sat vremena udaljenosti od Berlina. Povratak u Berlin. Organizovan transfer do aerodroma i direktan let za Beograd  JU355 u 20:45h i očekivano sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” (prema aktuelnom redu letenja) je u 22:30h. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE Avionski prevoz na direktnoj liniji Beograd – Berlin – Beograd kompanije Air Serbia,  aerodromske takse u Beogradu i Berlinu koje na dan objavljivanja programa iznose 121€ i podložne su promenama,  smeštaj u objavljenom hotelu u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi tri (3) noćenja sa samoposlužnim doručkom (tzv. „švedski sto“), panoramsko razgledanje grada,  organizovane transfere, asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom jeziku, organizacione troškove u celini.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (međunarodno putno osiguranje kompanije DUNAV OSIGURANJE sa osiguranom sumom do 30.000€ je moguće kupiti uz aranžman u iznosu od 480 dinara po osobi).
  • Fakultativne izlete (obavezno prijavljivanje i uplata prilikom rezervacije aranžmana): Potsdam 45€ (Izlet obuhvata odlazak / povratak vozom I razgledanje u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku. Ulasci u objekte se individualno plaćaju na licu mesta); pešačka tura 20€, krstarenje rekom Špre 25 €. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15putnika -a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate  a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta –ino  partnera), po osobi .Izvršilac  usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.Organizator  izleta  zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih  izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

USLOVI PLAĆANJA Plaćanje se vrši isključivo u u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA

  • 120 € prilikom rezervacije a ostatak do punog iznosa aranžmana gotovinski, platnim karticama ili čekovima građana na 4 jednake mesečne rate bez kamate. Aranžman mora biti izmiren u celosti najkasnije 21 dan pred put.
  • Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS) isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu
  • Kompletan iznos kreditima poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 2 dana.
  • Administrativnom zabranom

NAPOMENE:  1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja. 2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije. SVI PRIJAVLJENI PUTNICI SU U OBAVEZI DA PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA DOSTAVE KOPIJU SVOJE PUTNE ISPRAVE. 

NOVUM Hotel ALDEA Berlin Zentrum  3*** https://www.novum-hotels.com/en/hotel-aldea-berlin

Hotel se nalazi na centralnoj lokaciji  između Kurfürstendamm-a i Potsdamer Platz-a, u šoping zoni sa mnogobrojnim radnjama, restoranima I barovima; do Bradenburške kapije se stiže za oko 25 minuta hoda a do poznate robne kuće KaDeWe za oko 15 minuta hoda. Sa ostalim delovima grada (Alexander Platz, Zoo Garten..) je povezan  metroom, stanica  Bülowstraße U2 i U3 metro linije je udaljena  oko 200m od hotela,a stanica Kurfürstenstraße U1 na oko 100m . Sve standard sobe su sa TWC, SAT TV, WiFi,mini barom I sefom odgovarajuće veličine i za laptop. Gostima hotela je na raspolaganju restoran, bar.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje „Milenijumosiguranje“.                                                                                    Cenovnik br. 2 od 09.09.2019.

 Aranžman je rađen na bazi minimum 15 plativih putnika.

 PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS tourism & travel USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIONIM ODNOSIMA I YUTA STANDARDIMA.