ŠKOLA ŠPANSKOG
JEZIKA BARSELONA 2017

ŠKOLA „ DON QUIJOTE” JE OSNOVANA 1986 GODINE U SALAMANCI I OD
TADA JE POSTALA VODEĆI SPECIJALISTA U TOM PODRUČJU, PROŠIRILA SE U 11 ZEMALJA
(39 LOKACIJA U ŠPANIJI I LATINSKOJ AMERICI) www.donquijote.org/

 

 

INTENZIVNI KURS ZA ODRASLE (donja starosna granica 18 godina):

Po dolasku škola organizuje večeru dobrodošlice. Prvog dana kursa studenti polažu ispit (moraju biti u školi u 08.00), nakon koga bivaju svrstani na kurs odgovarajućeg nivoa. Intenzivni kurs traje 2 nedelje, uz mogućnost produženja trajanja, predavanja su radnim danima, obično od 09.00h, po 20 časova nedeljno. Prosečna veličina grupe je 5 studenata, a maksimum studenata po odeljenju je 8. Na početku kursa studenti dobijaju fasciklu sa informacijama koje će im pomoći da se snađu u gradu, korisne informacije o dešavanjima u gradu, studentsku karticu koja omogućava određene popuste na raznim mestima u gradu, kao i sav nastavni material. Na kraju kursa svi polaznici će dobiti odgovarajuću diplomu – sertifikat o završenom kursu i stečenom nivou znanja. Svi navedeni materijali su besplatni.

 

Barselona je jedan od najinteresantnijih i najatraktivnijih gradova sveta. Kosmopolitska i avangardna, prepuna umetničkih, kulturnih i istorijskih znamenitosti, sa neponovljivom atmosferom. Barcelona je grad u koji ćete se zasigurno zaljubiti. Gotska četvrt, ostaci iz Rimskog perioda, čuvena ulica Ramblas, gotovo nestvarna crkva Sagrada Familia, Picassov i Dalijev muzej, Miroova fondacija, Gaudijeva i modernistička arhitektura, Olimpijska luka, 4 km duga peščana plaža nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim…

 

Škola “ DON QUIJOTE“ Barselona zauzima celu zgradu od 5 spratova i nalazi se u smaom srcu centra, preko puta hotela “Ritz” na poznatom bulevadu La Gran Via. Škola poseduje 65 prostranih učionica (većina ima terasu). U prizemlju se nalazi soba za profesore, multimedia učionica i sala za sanstanke i rekreacije, gde možete gledati TV, čitati novine, piti kafu ili raditi domaći zadatak.
SMEŠTAJ U PORODICI je organizovan u pažljivo odabranim porodicama koje već godinama sarađuju sa ovom školom. Smeštaj je obezbeđen u zasebnim dvokrevetnim ili jednokrevetnim sobama, na bazi polupansiona (doručak / večera).
REZIDENCIJALNI SMEŠTAJ : se nalazi na 10 min peške od škole, smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa studentima iz drugih zemalja, sa uslugom na bazi polupansiona. Ukoliko Škola ne nađe osobu za spajanje u dvokrevetnoj sobi, ima pravo da promeni u cenu jednokrevetne sobe. Spavaone su modern opremljene, ima WiFi. Uključeno je: posteljina, čišćenje, obroci, korišćenje kuhinje. Kupatila su na spratu. Ima zajednički dnevni boravak i trpezariju. Besplatan pristup veš mašini.
STUDENTI KOJI IZABERU REZIDENCIONALNI ŠMEŠTAJ PLAĆAJU DEPOZIT OD 150 EUR PO DOLASKU. DEPOZIT SE VRAĆA UKOLIKO NEMA NAPRAVLJENE ŠTETA.
DOČEK – ISPRAĆAJ – TRANSFERI: Polazak je sa aerodroma u Beogradu. Sa aerodroma u Barceloni/Madridu organizovan je transfer do odabranog smeštaja. Po završetku kursa, u subotu, organizoven je transfer do aerodroma u Barceloni, a letom za Beograd završava se putovanje.
SLOBODNE AKTIVNOSTI: Škola organizuje razne društvene aktivnosti za svoje studente: večera dobrodošlice, organizovana razgledanja atrakcija Barcelone, španskih filmova sa diskusijama, organizovane večernje izlaske. Sve ove aktivnosti uključene su u cenu kursa. Škola organizuje i fakultativne poludnevne ili celodnevne izlete vikendom, na primer do Manastira Monserat. Za fakultativne izlete doplaćuje se simbolična suma na licu mesta.

 

POLASCI SU SVAKE NEDELJE!
KURS ZA POČETNIKE POČINJE SVAKOG PRVOG PONEDELJKA U MESECU
POLASCI SU NEDELJOM:                                                                 11. 18. i 25. Juni 2017.
(povratak Subotom)                                                                         02. 09. 16. 23. i 30. Juli 2017.
                                                                                                         06. 13. 20. i 27. Avgust 2017.
                                                                                                         03. 10. i 17. Septembar 2017.

 

CENA ARANŽMANA IZRAŽENA JE DEVIZNO I PO UČESNIKU IZNOSI:
2 – NEDELJNI KURS JEZIKA NA BAZI POLUPANSIONA

SA SMEŠTAJEM U PORODICI U 1/2 SOBI: 1.475 €
Doplata za dodatnu nedelju: 400 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 30 € NEDELJNO
SA SMEŠTAJEM U REZIDENCIJI U 1/2 SOBI: 1.595 €
Doplata za dodatnu nedelju: 460 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 60 € NEDELJNO

 

U CENU JE UKLJUČENO:
Povratna avio karta na navedenoj relaciji sa uključenim aerodromskim taksama, povratni transfer od
aerodroma do smeštaja, intenzivni kurs španskog jezika (20 časova nedeljno i sav nastavni
materijal), smeštaj po izboru, organizacioni troškovi.
U CENU NIJE UKLJUČENO:
Međunarodno zdravstveno osiguranje, fakultativni izleti, lični troškovi i sve nepomenute usluge.
NAPOMENA: Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Credit Agricole banke na dan uplate. U slučaju promena na tržištu roba i usluga i monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih učesnika.
ROK ZA PRIJAVU: najkasnije 30 dana pre polaska.
Prilikom prijave uplaćuje se akontacija od 1.000 €, ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

VAŽNA NAPOMENA:
U slučaju otkazivanja aranžmana od strane klijenta, primenjuju se Uslovi škole.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj.13-70682, osiguravajuće kompanije „UNIQA neživotno osiguranje“,
Cenovnik broj 1, 13.12.2016.
PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE “KOMPAS” USAGLAŠENI SA ZAKONOM OBLIGACIJAMA i YUTA STANDARDIMA