BANJA VRUJCI

 www.hotelvrujci.org 

Izvorište lekovite vode hotela Vrujci imа pet glаvnih i nekoliko sporednih vrelа spojenih otokаmа. Lekovitа vodа izbijа iz muljа i rаstresitog nаnosа nа prostoru od približno 200 metаrа dužine i oko 60 metаrа širine. Zemljа je bušenа, а glаvnа bušotinа je tik pored uređenog kupаlištа. Temperаturа vode je u proseku 26°C. Odаtle se vodа rаzvodi u sve hotelske objekte.

Termalne vode u Vrujcima su kategorisane kao oligomineralne hipoterme. Pri konzumiranju pogodne su za neutralizaciju slabih kiselina u organizmu čoveka, npr. u želucu. Vode se mogu piti u neograničenim količinama, kao i za ostale unutrašnje potrebe, inhalaciju. Po gasnom sastavu voda je azotna, sa izvesnim sadržajem I primesama ugljen-dioksida, a sa punim odsustvom vodonik sulfata. Po dosadašnjim ispitivanjima, vode spadaju u kategoriju blagih radioaktivnih voda. Termаlne vode iznose iz dubine nаjfiniji mulj, bogаt minerаlnim i rаdioаktivnim mаterijаmа i polаžu gа u blizini izvorа i duž reke Toplice kojа protiče kroz bаnju. Lekovito blаto sаdrži i po nekoliko hiljаdа putа veće koncentrаcije elemenаtа i jedinjenjа nego što ih sаdrži lekovitа vodа. Povoljno utiču na lečenje nekih kožnih bolesti i starih rana.

Lekovite vode Banje leče: Vode se mogu koristiti pri lečenju kožnih bolesti, traumatskog stanja i nekih oboljenja želudačno-crevnog sistema. Utiču na povećanje leukocita u krvi, snižavaju krvni pritisak, deluju na endokrine žlezde (naročito smanjuju aktivnost tiroidne žlezde), takođe na polne žlezde i prednji režanj hipofize.

Hotel “Vrujci je jedini hotel u Banji Vrujci, a dugi niz godina je sinonim za istoimenu banju – Vrujci. Specifičnost Hotela Vrujci je u tome što unutar hotelskog kompleksa poseduje izvore lekovite vode velike izdašnosti – preko 300 litara vode u sekundi, po čemu je hotel na prvom mestu po količini vode u poređenju sa banjama u Srbiji. Takođe, lekovita banjska voda se koristi u celom hotelskom kompleksu za punjenje otvorenih i zatvorenih bazena, zatim u Spa & Wellness centru, kuhilji, sobama i apartmanima. Hotel Vrujci raspolaže vodom izuzetne izdašnosti, prosečno oko 200 l/s vode, po čemu je na prvom mestu čak i u poređenju sa ostalim banjama u Srbiji . Objekti u hotelu su brojni i raznovrsni (otvoreni i zatvoreni bazeni, spa centar, banjska kupatila, česme, sportski tereni i sl.), i zadovoljavaju potrebe gostiju i posetilaca. Hotel Vrujci je sportsko-rekreativni kompleks koji između ostalog poseduje 3 otvorena i jedan zatvoreni bazen. Otvoreni rekreativni bazeni u hotelu Vrujci su jedinstveni u Srbiji s obzirom da su podignuti na samim prirodnim termalnim izvorima, a pune se iz duboke bušotine sa velikom količinom vode, pa su time i protočni. Okolinа Hotela Vrujci sа svojim prirodnim lepotаmа veomа je živopisnа i nаjbolje se može upoznаti i doživeti u šetnjаmа.

Hotel „Vrujci“

Individualne cene po OSOBI po noći na bazi izabrane usluge, osim za apartmane cena je za 2 osobe po noći  izražene u RSD

U cenu je uračunato: Smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona (doručak, ručak, večera) ili polupansiona (doručak i večera), korišćenje zatvorenog i otvorenih bazena (otvoreni bazeni rade od 01′ maja do 01′ oktobra);

U cenu nije uračunato: Prevoz, boravišna taksa i osiguranje 110,00 din. (boravišna taksa za decu od 7-15 godina plaća se 50,00din po danu)

Napomene:

  • Pansion i polupansion podrazumevaju boravak od minimum 2 noćenja, u suprotnom se cena uvećava za 20%.
  • Treći ležaj u sobi se dodaje na zahtev gosta. Pansion u 1/3 sobi iznosi 2.150,00 din.( za period boravka do 31.05.) odnosno 650,00 din. (za period boravka od 01.06.-01.08.17)
  • Korišćenje klime se naplaćuje 500,00 din po danu

Uslovi za decu (u pratnji dve odrasle osobe)

  • Deca do 4 godina starosti borave besplatno,
  • Deca od 4-10 godina: plaćaju 50% od navedenih cena usluge ako koriste zajednički ležaj, 70% plaćaju ukoliko koriste sopstveni ležaj                                                                                                                                     

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

  • Za rezervaciju neophodna je uplata avansa od 30 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave , a plaćanje preostalog iznosa vrši se najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
  • Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS). Plaćanje isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu

 Cenovnik broj 1, od 30.03.2017.god.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE „KOMPAS TOURISM & TRAVEL“ NOVI SAD USAGLAŠENI SA ZAKONOM O TURIZMU I OPŠTIM USLOVIMA NACIONALNOG UDRUŽENJA TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE.