ZTC “BANJA VRUĆICA”

 http://www.banja-vrucica.com

Nalazi se na 3 km od Teslića i 87 km od Banja Luke. Najveći je banjski centar u Republici Srpskoj. Nalazi se na nadmorskoj visini od 230 m, u predivnom prirodnom okruženju šume i bujnog zelenila, sa izvorima termomineralnih voda jedinstvenih karakteristika I predstavlja najpoznatiji i najposećeniji turistički lokalitet na teritoriji opštine Teslić. Kompleks Banje Vrućice, po turističkom kapacitetu najveći u BIH, prostire se na površini od 740.000 m², a čine ga:  hoteli “Kardial”, “Hercegovina”, “Posavina” i “Srbija” ukupnog kapaciteta od 1000 ležaja, zatim tu su wellnes centar, kongresne dvorane opremljene najsavremenijom opremom, tereni za tenis, košarku, odbojku, rukomet i mali fudbal, uređeni parkovi i staze za šetanje, trčanje i biciklizam u ukupnoj dužini od 7 kilometara. Banja Vrućica sa svojim prirodnim ambijentom, širokim spektrom i visokim kvalitetom zdravstveno-turističkih usluga, kao i stručnošću i ljubaznošću garantuju zadovoljstvo za svakog posetioca.

Dugogodišnja tradicija, prirodni faktori, savremena oprema i stručni kadar, učinili su da centar postane vodeće balneoklimatsko lečilište u regionu. Mineralno vrelo „Banje Vrućice“ sadrži visoku koncentraciju negativnih jona, koji uzrokuju osećaj fizičkog i psihičkog blagostanja. Lekovitu voda se koristiti za banjanje u kadama i hidroterapiju u bazenu, ali i za pijenje I inhaliranje. Termomineralna voda Banje Vrućice pomaže u oslobađanju od stresa, umora, loše koncentracije i pamćenja, razdražljivosti i bezvoljnosti. Kupanje u termomineralnoj vodi posebno se preporučuje kod bolesti krvnih žila, oboljenja zglobova, tetiva, mišića, probavnih, ginekoloških, pa i psihosomatskih bolesti. Hiperbarična komora pomaže osobama koje boluju od dijabetesa,  polineuropatije, psorijaze a ova terapija primjenjuje se i nakon moždanog i srčanog infarkta. Ova procedura se preporučuje i zdravim osobama kako bi sačuvale mladalački izgled, vitalnost i unapredili svoje zdravlje.

Lekovite vode Banje leče: kardiovaskularna, reumatološka, neurološka i postraumatska oboljenja i stanja.

Hotel „Kardial”**** je hotel moderno uređenog enterijera i eksterijera, koji u okviru svojih usluga nudi pregršt mogućnosti za odmor, rekreaciju, wellness i poslovne programe poput kongresa, seminara, savetovanja i slično.  Raspolaže sa 337 ležajeva, koji su raspoređeni u 196 luksuzno opremljenih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba i apartmana. Sve sobe su opremljene kupatilom, televizorom, telefonom, mini barom, klimom i internetom, tako da je gostu u toku boravka omogućeno obavljanje poslovnih obaveza tokom celog dana. Dobro Ponudu Wellness centra čine: Spa wellness (svet vode, svet sauna, svet masaža, fitnes i relaks prostor), Medical wellness (termomineralna voda i lekovita blata) i Spa beauty (nega lica i tela). U okviru rekreativnog dela hotela Kardiala nalazi se savremena kuglana, bilijar, stoni tenis i pikado.

Hotel “Hercegovina” je smešten na periferiji Banje Vrućice i pruža osjećaj mira i spokoja. Na samo par minuta od hotela se nalaze uređene staze za šetnju, nazvane po svojoj ljekovitoj moći Staze života. Hotel “Hercegovina” je renoviran 2015.god. i ima status specijalne bolnice za prevenciju, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih i fizijatrijsko-reumatoloških oboljenja. Raspolaže sa 69 soba, odnosno 171 ležaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Oko 4000 m² moderno opremljenog prostora hotela „Hercegovina“ pruža izuzetne uslove smještaja i rehabilitacije. Ovaj hotel sadrži kompletan sadržaj za prevenciju i rehabilitaciju, a prizemlje hotela je namenjeno isključivo za lečenje i rehabilitaciju nepokretnih i slabo pokretnih osoba. U hotelu Hercegovina  instalirana je i hiperbarična komora, a u ovom hotelu se radi i osteodezitometrija odnosno nalaz DEXA.  U prizemlju hotela vrši se rehabilitacija kardiovaskularnih, reumatoloških i neuroloških oboljenja, za slabo pokretne i nepokretne pacijente pod nadzorom niza medicinskih specijalista, doktora medicine i ostalog medicinskog stručnog osoblja.

Hotel “Posavina”** raspolaže sa ukupno 132 sobe, odnosno 234 ležajeva u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima. Sve sobe su opremljene kupatilom, televizorom, telefonom, frižiderom i bežičnim internetom. U sklopu hotela se nalazi restoran sa terasom, kapaciteta 200 mesta sa širokim asortimanom jela po narudžbi, kao i aperitiv bar sa velikim izborom pića i napitaka.

Hotel “Srbija” se nalazi u podnožju Čubrinog gaja, kombinovane belogorične i crnogorične šume i predstavlja pravu oazu kiseonika i mira. Raspolaže sa 76 soba. Sobe su opremljene kupatilom, televizorom, telefonom i klimom, tako da pružaju najbolji ugođaj i stvaraju prijatnu atmosferu za odmor I relaksaciju.

U prizemlju hotela se nalaze lekarske ambulante namenjene gostima koji su došli da koriste usluge medicinske rehabilitacije, kao i centralni terapijski blok gdje se obavljaju terapijske i fizikalne procedure, tako da je pogodan za rehabilitaciju i u zimskom periodu, jer se ne izlazi direktno na hladnoću nakon korištenja toplih mineralnih kupki.

ZDRAVSTVENO-TURISTIČKI CENTAR „BANJA VRUĆICA” (TESLIĆ)

HOTEL „KARDIAL“

 

U cenu je uračunato:

  • Poslovni program: Usluga na bazi punog pansiona (hotelski smeštaj I tri pansionska obroka) sa posluživanjem na integralnim stolovima, korišćenje sala I opreme (projector, projekciono platno, flipčart, razglas, audio snimanje u salonima gde je to moguće) uz popust, rekreativni sadržaj (bazen)
  • Napomena: navedene cene se odnose na održavanje seminara, poslovnih sastanaka I prezentacija. Veliki simpozijumi I kongresi se posebno ugovaraju.
  • Kardio-vaskularni i fizijatrijsko-reumatološki program: Usluga na bazi bolničkog dana (hotelski smeštaj I tri obroka po potrebi dijetalna) sa posluživanjem na integralnim stolovima, specijalistički pregled doktora, EKG, Laboratorija, svakodnevno korišćenje mineralne kupke (kada ili bazen), svakodnevno tri fizikalne procedure (bez masaža), svakodnevni lekarski nadzor, otpusno pismo.
  • Balneo terapija: Usluga na bazi punog pansiona (hotelski smeštaj I tri obroka po potrebi dijetalna) sa posluživanjem na integralnim stolovima, specijalistički pregled doktora, svakodnevno korišćenje mineralne kupke (kada ili bazen)
  • Rehabilitacija pulmoloških pacijenata: Usluga na bazi bolničkog dana (hotelski smeštaj I tri obroka po potrebi dijetalna) sa posluživanjem na integralnim stolovima, specijalistički pregled doktora pulmologa, spirometrija, merenje saturacije kiseonikom u miru I nakon napora, vežbe diisanja I relaksacije, intervalni trening, slana soba svakodnevno po 1h, kontrolni pregled sa spirometrijom pre odlaska, osnovna laboratorija po potrebi, svakodnevno svakodnevni lekarski nadzor, medicinska dokumentacija i otpusno pismo.
  • Hiperbarična oksigenoterapija: Usluga na bazi bolničkog dana (hotelski smeštaj I tri obroka po potrebi dijetalna), specijalistički pregled interniste, osnovna laboratorija, previjanje pre tretmana po potrebi, terapija u hiperbaričnoj komori svakodnevno (1h), kineziterapija svakodnevno, medicinska dokumentacija i otpusno pismo.
  • Rekreativni program: Usluga na bazi punog pansiona (hotelski smeštaj I tri pansionska obroka) sa posluživanjem na integralnim stolovima, korišćenje bazena I fitness centra, otvoreni sportski tereni za mali fudbal, odbojku, košarku, rukomet I stoni tenis.

U cenu nije uračunato: Prevoz, prijava boravka (0.50eur jednokratno pri dolasku), boravišna taksa (1 eur po osobi/danu), osiguranje (0.20eur dnevno po osobi) – plaćaju se na recepciji hotela, lični troškovi putnika.

Uslovi za decu: Deca do 4 godine ako dele ležaj sa roditeljima ili pratiocem su gratis. Deca od 4-12 godina plaćaju 50% od cene smeštaja odraslog lica ako dele ležaj sa roditeljima ili pratiocem, a 70% od cene hotelskog smeštaja odraslog lica ukoliko koriste sopstveni ležaj u sobi sa roditeljima ili pratiocem.

Napomena: Programi kardiovaskularne i reumatološke rehabilitacije, te balneo terapije podrazumevaju boravak od minimum 7 dana. Za boravak kraći od 10 dana cena se uvećava za 10%, a za boravak od 15 dana odobrava se 1 dan gratis. Za neopravdano napuštanje korišćenja rezervisanog programa, korisnik plaća punu cenu programa. Wellnes usluge i paketi su regulisani posebnim cenovnikom.

Doplate: Doplata za 1/1 sobu 11eur/danu; Ako se apartman ili soba sa francuskim ležajem izdaje kao 1/1 soba, na zahtev gosta drugi ležaj se doplaćuje 50% od cene programa; doplata za apartman 1eur po osobi/danu, doplata za dodatni obrok (ručak ili večera) je 11eur

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

  • Cena u tabeli je data u EUR. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Credit Agricole za efektivu na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
  • Za rezervaciju neophodna je uplata avansa od 30 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a plaćanje preostalog iznosa vrši se najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
  • Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS). Plaćanje isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu

Cenovnik broj 1, od 30.03.2017.god.