BANJA KOVILJAČA

www.banjakoviljaca.rs

Jedna od osam kraljevskih banja sa tradicijom dugom preko 150godina,smeštena je u zapadnoj Srbiji u veoma živopisnom predelu doline reke Drine i šumovite planine Gučevo, te je često nazivaju i Podrinjskom lepoticom. Pored Banje prolazi magistralni put Zvornik – Loznica, a u neposrednoj blizini je i granica sa BiH (5 km). Banja je od Loznice udaljena je svega  6 km, od Zvornika nepunih 20 km, a od Beograda oko 150km. Umereno-kontinentalna klima, guste šume i Drina, vazduh ove banje čine čistim i svežim čak i tokom letnjih vrućina. Ovi faktori uticali su na to da Banja Koviljača bude proglašena klimatskim mestom tj. vazdušnom banjom, iako se nalazi na nadmorskoj visini od svega 128 m. Turistički sadržaj Banje Koviljače je bogat i raznovrstan, pa je zasluženo dobila naziv Kraljevska banja. Tokom letnjih meseci, smenjuje se najveći broj kulturnih i sportskih manifestacija.

Banja Koviljača je jedno od naših najstarijih i najposećenijih prirodnih lečilišta. Pored svih oblika fizikalne terapije, poseduje dva prirodna lekovita činioca: lekovitu vodu i peloid odnosno – blato.Voda pripada kategoriji kalcijum – natrijum – hidrokarbonata i veoma sulfidnih hipotermi.  Više izvora sumporovite (19°-28° C) i gvožđevite (14–15° C) vode nalaze svoju primenu u lečenju kroz terapije kupanjem (lokalnog i  opšteg karaktera), kao i ispijanjem i orošavanjem/inhaliranjem.

Lekovite vode Banje leče: reumatična oboljenja, degenerativne promene zglobova i kičmenog stuba, diskus herniju i stanja nakon operacije diskus hernije, osteoporozu, posttraumatska stanja gornjih i donjih ekstremiteta i kičmenog stuba, lakša oštećenja centralnog nervnog sistema, lezije perifernih nerava, mišićna oboljenja, pojedina ginekološka i kožna oboljenja, sterilitet I limfedem.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Banja Koviljača” nalazi se u samom srcu Banje Koviljače i jedna jeod najsavremenijih rehabilitacionih centara te vrste u Evropi. Ova elitna zdravstvena ustanova za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju, uspela je da višedecenijskim iskustvom, na najbolji način, poveže blagodeti tradicionalnog – prirodnog lečilišta sa svim onim što nudi savremena fizikalna medicina i rehabilitacija. Raspolaže sa 416 postelja u luksuznim studio apartmanima, jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama koje su opremljene na nivou hotela B kategorije. Svaka soba i apartman poseduju sopstveno kupatilo, internu i kablovsku televiziju, klimu, bežični internet, telefon i direktnu liniju. Svi objekti su sistemom toplih veza povezani sa ostalim objektima ove ustanove.U okviru Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, koja je u samom banjskom parku, nalazi se nekoliko smeštajnih objekata koji svojom lepotom i jedinstvenošću doprinose očuvanju tradicionalnog izgleda ovog kraljevskog lečilišta.

“Novi objekat” – glavni stacionar ustanove. U Novom objektu se nalazi recepcija, službe administracije, ambulanta za spoljne pacijente, dijagnostički i terapijski blok i smeštajne jedinice, restoran. Smeštajni kapacitetu se nalaze na I, II i III spratu, s tim da su liftom pokriveni I i II sprat. Do III sprata (potkrovlje) vode stepenice.

Vila “Hercegovina” – Tradicionalno dečije odeljenje koje postoji već četvrt veka, a od skoro je dozivelo preporod u vidu renoviranja većeg dela ovog zdanja, pa je prilagođeno za smeštaj kako dece, tako i odraslih gostiju. U Vili Hercegovina se nalazi dečiji terapijski blok.

Vila “Dalmacija” – Ovo predratno zdanje iz perioda moharnije sagrađeno je da podseća na Vilu Hercegovina, ali pažljivi posmatrač će uvideti suptilne razlike ove dve građevine. U Vili Dalmacija gostima su na raspolaganju svetle, prijatne i udobne sobe, kao i luksuzno opremljeni apartmani sa terasama i balkonima. Vila Dalmacija predstavlja zaštitni znak Specijalne bolnice, pored Kupatila Kralja Petra I, i ubraja se u našu vrhunsku smeštajnu ponudu.

Objekat “Standard” – Nalazi se u samom centru Banje Koviljače, na ulazu u banjski park sa severne strane. Udaljen je oko 300 metara od Novog objekta i Kupatila Kralja Petra I. U okviru objekta Standard je i restoran sa baštom, kao i neke od terapijskih procedura.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Koviljača“

Individualne cene po OSOBI/ noći na bazi punog pansiona izražene u RSD

Cena bolesničkog dana uključuje: pregled lekara specijaliste, smeštaj, četiri terapije prema nalazu lekara svakog dana osim nedeljom, pun pansion (tri obroka dnevno)

U cenu nije uračunato: Prevoz, boravišna taksa  50,00 din po danu,  lični troškovi putnika.