BANJA KANJIŽA

www.banja-kanjiza.com

Nalazi na krajnjem severu Vojvodine, na obodu istoimene varoši iz 14. veka, uz samu reku Tisu, a na samo 15 km od srpsko-mađarske granice i 40 km od Subotice. Dobro je povezana auto-putem E-75 sa Novim Sadom i Beogradom. Banja je izgrađena na mestu nekadašnjih „čudotvornih“ arteških bunara, na 87 m nadmorske visine, u velikom zelenom parku i poseduje brojna terapeutska svojstva. Lekovita voda se eksploatiše se iz tri arterška izvora (bunara) od čega su dva izvora od otkrivanja vrela, s alkalnom vodom (27°-51°C), a treći novijeg datuma sa natrijum-hidrokarbonatna-sulfidnom vodom (64°-78°C). Pored vode, zbog specifičnog sastava, koristi se u lečenju i blato (peloid). Lečenje i terapije se sprovode uz obavezne konsultacije i kontrolu lekara i uz pomoć brojnih terapija: hidroterapija, peloidoterapija, elektroterapija, ručna masaža i kineziterapija. Pogodna klima ovog kraja, kao i sportska dvorana, solarijum, sauna, zatvorena plivališta s mineralnom vodom, fudbalska, teniska igrališta i atletske staze doprinose potpunom opuštanju, osveženju i rekreaciji gostiju i doprineli su da je Banja  postala omiljeno mesto za pripreme sportista, organizovanje konferencija i drugih vidova naučno-stručnih skupova. opularni su i preventivni i Wellness programi.Šetnja prostranim parkom na obali Tise, izleti do Subotice, Palićkog i Ludoškog jezera, Bačke Topole, ergele „Zobnatica” i poseta kulturnim znamenitostima ovog kraja upotpunjuju boravak.

Lekovite vode Banje leče: reumatska oboljenja, stanja nakon povreda koštano-zglobnog aparata, povrede perifernog nervnog sistema, stanja postoperativne ortopedije, oštećenja centralnog nervnog sistema kod dece, medicinska rehabilitacija stacionarnog i ambulantnog tipa.

Specijalna bolnica Banja Kanjiža – hotel Aquamarin *** ima kapacitet od 150 ležajeva raspoređenih u dvokrevetne, trokrevetne sobe i apartmane. U okviru hotela nalazi se kompletan terapijski blok, prijemno odeljenje, ordinacije, restoran, univerzalna sportska hala kapaciteta 600 mesta, dva zatvorena bazena sa termalnom vodom, sauna, solarijum, wellness sadržaji, frizerski salon, dva fudbalska terena, tereni za rukomet i dva teniska terena.

Stacionar „Abella“ nalazi se u prijatnom abijentu Narodnog parka. Raspolaže sa 150 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama (TWC) i apartmanima. U sklopu objekta nalazi se i terapijski blok, restoran, a prisutno je i permanentno dežurstvo medicinskog osoblja – lekara i medicinskih sestara. 

Hotel “Aqua Panon”**** nalazi se u mirnom delu Kanjiže, u neposrednoj blizini SB “Banja Kanjiža”, sa kojom je povezan toplom vezom.  Hotel raspolaže sa 32 smeštajne jedinice od čega su 24 dvokrevetne sobe i 8 apartmana. U sklopu hotela nalazi se restoran kapaciteta 80 mesta u kojem se služe  “a la carte“ i pansionski obroci. Gostima su na raspolaganju: jakuzzi kade, razne vrste masaža, za relaksaciju i opuštanje, finska sauna, hidromasežeri, kao i trim kabinet za one koji vole aktivni odmor. Kozmetički salon je u sklopu Wellness ponude.U cilju podizanja kvaliteta ponude, hotel “Aqua Panon” je u 2012.godini izgradio otvoreni bazen  i zatvoreni bazen sa slanom vodom.

Objekat „Aquamarin“ i  „Abella“ 

 

Legenda: B.O dan – bolesnički dan (sve terapije koje propiše ordinirajući lekar, pun pansion i pravo korišćenje bazena u terminu definisanom za pacijente, kao i u terminu za građanstvo. Deca – pacijenti plaćaju cenu bolesničkog dana kao odrasli.) PA – pun pansion (smeštaj, pansionski doručak, ručak, večeru), PP  – polupansion (smeštaj, pansionski doručak, večeru (ili ručak)), ND – (smeštaj, pansionski doručak)

 

U cenu je uračunato: smeštaj u izabranoj sobi I na bazi izabrane usluge iz tabele (B.O dan/PA/PP/ND),  korišćenje zatvorenog bazena

U cenu nije uračunato: Prevoz, boravišna taksa (120,00rsd dnevno po osobi) I osiguranje (6,00rsd dnevno po osobi)  – plaćaju se u agenciji prilikom rezervacije, lični troškovi putnika.

Uslovi za decu za objekat „Aquamarin“: Deca do 2 godine ne plaćaju boravak, deca od 2-7godine plaćaju 1.000,00rsd (ND) i 1.300,00rsd (PA), Deca od 7-12 godine plaćaju 1.300,00rsd (ND) i 1.750,00rsd (PA). Boravišna taksa:deca ispod 7 god. ne plaćaju;  od 7-15 god: 60,00 din; iznad 15 god: 120,00 din; Osiguranje: 6,00 dinara.

Napomena:Prvi lekarski pregled se plaća 1.500,00 dinara po osobi.Deca – pacijenti plaćaju cenu bolesničkog dana kao odrasli. Smeštaj dece je moguć jedino u objektu „Aqumarin“.

 

Hotel „Aqua Panon“****

 

U cenu je uračunato: smeštaj u izabranoj sobi na bazi noćenja sa doručkom.

U cenu nije uračunato: Prevoz, boravišna taksa (120,00rsd dnevno po osobi) I osiguranje (5,00rsd dnevno po osobi)  – plaćaju se u agenciji prilikom rezervacije, lični troškovi putnika.

Doplate:za pansionski ručak i večeru iznosi 600,00 dinara po obroku. Gosti sa uplatom punog pansiona imaju pravo besplatnog korišćenja bazena.

Uslovi za decu: Deca do 2 god. ne plaćaju boravak u hotelu, deca do 7 godina plaćaju  50% od pune cene hotelskog smeštaja, deca od 7-12 godina plaćaju 70% od pune cene hotelskog Boravišna taksa: Deca do 7 godina ne plaćaju boravišnu taksu, plaćaju samo osiguranje. Deca od 7 do 15 godina plaćaju 50 % od pune cene boravišne takse.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

  • Za rezervaciju neophodna je uplata avansa od 30 % od ukupne cene aranžmana prilikom prijave , a plaćanje preostalog iznosa vrši se najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
  • Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata platnim karticama banke INTESA (VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS). Plaćanje isključivo u poslovnicama agencije KOMPAS u Beogradu ili Novom Sadu

 Cenovnik broj 1, od 30.03.2017.god.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE „KOMPAS TOURISM & TRAVEL“ NOVI SAD USAGLAŠENI SA ZAKONOM O TURIZMU I OPŠTIM USLOVIMA NACIONALNOG UDRUŽENJA TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE.