JEDNODNEVNI IZLET

10.04.2021.

BANATSKI BISERI

PROGRAM PUTOVANJA AUTOBUSOM 

Polazak autobusa iz Novog Sada u 07:00 časova kod Lokomotive na železničkoj stanici. Polazak iz Beograda u 08:00 časova, sa autobuskog stajališta Nis-ova stanica, Steco Point. Direktna vožnja kroz ravničarske predele naše zemlje u dobrom raspoloženju, do Ečke gde ćemo posetiti čuveni Kaštel.

Na 60 kilometara severno od Beograda u selu Ečka, nalazi se dvorac „Kaštel“, građen u engleskom stilu, u periodu od 1816. do 1820. Godine čiji je vlasnik bio Lazar Agošton, vlastelin u Ečki. Danas je ovo staro zdanje potpuno renovirano i pretvoreno u objekat koji će svojim gostima pružiti nezaboravan odmor u autentičnom ambijentu inspirisanom aristokratskom prošlošću. Nakon obilaska, polazak za Kovačicu.

To je jedna varoš, gde su vešte ruke stvarale umetnost vekovima. Bele ulice načičkane su, pod konac, nanizanim kućama čije fasade se naprosto nadmeću u koloritu. Slikarsko platno, boje i kistovi imaju neko čudno smirujuće dejstvo. Slike ovih umetnika dospele su na razglednice UNICEFa. Svaka kuća je atelje. Kraj prozora u dnevnoj sobi, na stalku, tek započeta slika seoske svadbe. Iz kuhinje sa šporeta dopire miris sveže skuvanog ručka. Domaćica slika, ali jednim okom motri na šporet. Zaplovite sa nama u svet magije u Galeriji Naivne Umetnosti.

Potom odlazimo do manastira Mesić. Manastir u svojoj riznici čuva više vrednih rukopisnih i štampanih knjiga, kao i niz slika poznatih slikara. U manastiru se, na Bogorodičinom tronu, nalazi veoma poznata ikona kojoj se pridaje čudotvorna moć.

U ranim popodnevnim časovima dolazimo u Vršac. Po dolasku sledi razgledanje grada u prtanji vodiča. Ovo je mesto izuzetno bogate tradicije i kulture. Grad se prema pisanim tragovima prvi put pojavljuje pre skoro šest vekova, daleke 1427. godine, posle čega nastaje i današnji simbol grada, podignut od strane poslednjih srpskih despota. Grad obiluje brojnim starim zdanjima raznovrsnih stilova, crkvama i kulturnim institucijama, čuvajući jednu od najstarijih tradicija među srpskim gradovima. Ovde su boravili brojni pesnici, umetnici, fotografi, slikari, književnici. Slobodno vreme za šetnju, uživanje i fakultativni ručak.  

Oko 19:00 časova polazak za Beograd i Novi Sad. Kraj programa.

CENA ARANZMANA : 2.550,00 DINARA

Deca do 12 godina : 1.590,00 dinara

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom, sa klimom, audio i video opremom, prema programu sa svim pripadajućim troškovima;
  • Razgledanje grada i ostalih destinacija u pratnji vodiča;
  • Ulaznica u Kaštel Ečka, kolač i kafa dobrodošlice;
  • Ulaznica u galerijui naivne umetnosti u Kovačici;
  • Poseta manastiru Mesić;
  • Vodički servis u autobusu i na lokalu, kao i organizacioni troškovi.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

  • Individualni troškovi i ulaznice;
  • Sve programom nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA: – Gotovinski/platnim karticama: 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pred put. – Karticom Banka Intesa, na 5 jednakih mesečnih rata bez kamate direktno u Kompas Tourism&Travel poslovnicama. – Čekovima I administrativnom zabranom: 40% prilikom rezervacije, a ostatak na dve rate nakon završenog putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 plativih putnika u autobusu, a usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija ima pravo korekcije cene ili otkaza aranžmana najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

NAPOMENE:

  • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 45 putnika), agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
  • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih virusom COVID-19, moguće su promene i korekcije u realizaciji putovanja, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni, ukoliko dođe do istih. U tom smislu agencija KOMPAS zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000045496 od 06.11.2020. Triglav osiguranje ADO, Licenca OTP 452/2020 kategorija A25

Program “BANATSKI BISERI, april 2021”, je zaveden pod rednim brojem 31 u knjizi evidencija programa turističkih putovanja na osnovu izmena Zakona o turizmu od 22.03.2019.                                                   Cenovnik br. 1 od 25.02.2021.

PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE KOMPAS TOURISM & TRAVEL, USAGLAŠENI SA ZAKONOM O OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!

Novi Sad, 25.02.2021. 

Sarti