30th WORLD CONGRESS ON ULTRASOUND

 IN OBSTETRIC AND GYNECOLOGY

GLAZGOV 17.-21.10.2020.

Preuzmite cenovnik , program i sve uslove rezervacije i placanja u PDF formatu :pdf 

www.isuog.org/events/world-congress-2020.html       

                 PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan 17.10.2020. BEOGRAD – EDINBURG – GLAZGOV

    Sastanak na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 04,30. Let kompanijom Lufthansa za Edinburg sa     međusletanjem u Frankfurtu. Sletanje na aerodrom u Edinburgu u 12,05. Po sletanju, nakon carinske i pasoške kontrole odlazak autobusom do Glazgova. Po dolasku panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: U drevnom istorijskom delu grada koji nosi naziv Ist End nalaze se brojni važni objekti kao što su tvrđava Tron Stipl, popularan muzej Barel sa izvanrednim kolekcijama antikvarskog nameštaja, umetničkih predmeta i fine keramike. Pored toga videćete i katedralu, Kelvingrov muzej i umetničku galeriju, Botaničku baštu, kraljevsko pozorište, Kvins park, univerzitet i fudbalske stadione Seltik i Iboks…  Posle završetku panoramskog razgledanja odlazak poseta jednoj od destilerija poznatog škotskog viskija. Mogućnost degustacije i kupovine.  Smeštaj u hotel. Nakon predaha slobodno vreme za šetnju i odlazak u neki od pabova. Noćenje.

      2.dan 18.10.2020. GLAZGOV

      Kongresni program. Usluge u hotelu: noćenje, doručak.

      3.dan 19.10.2020. GLAZGOV

      Doručak. Za učesnike koji budu želeli moguće je fakultativno organizovati celodnevni fakultativni izlet: Loch Lomond – Glencoe- Fort William. Loch Lomond je najveće jezero u Škotskoj, najveće slatkovodno jezero na ostrvu Velike Britanije i  najpoznatije posle Loch Ness-a. Deo je Nacionalnog parka Loch Lomond i Trossachs, prvog nacionalnog parka Škotske.Nastavak puta do grada Fort Villiam  u zapadnom škotskom gorju, na obali Loch Linnhea. Poznata je kao kapija Ben Nevis-a, najviši vrh Velike Britanije i dolinu Glen Nevisa. U blizini planinskog letovališta Nevis Range nalaze se skijaške staze i šumske staze.  Slobodno vreme u gradu Fort Williams. Povratak u hotel u Glazgovu oko 18,00 sati. Noćenje.

 1. dan 20.10.2020. GLAZGOV

 Doručak. Za učesnike koji budu želeli moguće je fakultativno organizovati celodnevni odlazak u glavni grad Škotske: Edinburg. Danas je Edinburg drugi po posećenosti grad Ujedinjenog Kraljevstva ( odmah posle Londona), a neki od delova grada su upisani u UNESCO listu svetske baštine. Na jednom od najboljih vidikovaca Edinburga Carlton Hill su smešteni veličanstveni istorijski spomenici. Gradskim centrom dominira impresivni dvorac čiji počeci datiraju još iz XII veka. Upoznaćete novi i stari Edinburg koji je sačuvao srednjovekovni šarm . Ovde su i poznate građevine katedrala Svetog Gilesa i Palata Pravde. Inače,  Edinburg je rodni grad Ser Artura Konan Dojla tvorca Šerloka Holmsa , a u njemu je stvoren i lik Harija Potera. Nakon razgledanja slobodno vreme i povratak u Glazgov. Noćenje.

 1. dan 21.10.2020. GLAZGOV – EDINBURG – BEOGRAD

Doručak. Slobodno prepodne u Glazgovu. U toku poslepodneva transfer do aerodrom u Edinburgu i let za Beograd kompanijom Lufthansa u 18,00 časova preko Frankfurta za Beograd. Planirano sletanje na beogradski aerodrom u 23,25. Kraj programa.

MINIMUM: 20 OSOBA

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:        940 evra

Doplata za jednokrevetnu sobu:      280 evra

U CENU JE UKLJUČENO:

Povratna avio karta na relaciji Beograd/Frankfurt/Beograd sa svim pripadajućim aerodromskim taksama, transferi: aerodrom Edinburg/hotel Glazgov/ aerodrom Edinburg, panoramsko razgledanje Glazgova u pratnji lokalnog vodiča, poseta destileriji viskija, smeštaj u hotelu 4 zvezde u Glazgovu u dvokrevetnim sobama sa uključenim doručkom (4 noćenja), usluga apliciranja za vizu, troškovi pratioca/koordinatora iz agencije, organizacioni troškovi.

U CENU NIJE UKLJUČENO:

Kotizacija za učešće u radu kongresa, međunarodno zdravstveno osiguranje, ulazna viza za Veliku Britaniju, fakultativni izleti, ulaznice u muzeje kao  i programom sve nepomenute usluge.

Za britansku vizu potrebno je obezbediti:

 • Biometrijski pasoš + fotokopija – važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja
 • Za zaposlene: potvrda o zaposlenju, datumu početka rada i visinom mesečnih primanja + prevod na engleski jezik
 • Radna knjižica (original) + fotokopija svih stranica
 • Stari pasoš + pasoši članova najuže porodice iako ne putuju sa Vama (supružnika / dece / roditelja) – KOJI ŽIVE U ISTOM DOMAĆINSTVU
 • Potvrda o korištenju godišnjeg odmora – prevod na engleski jezik
 • Za vlasnike ordinacija: izvod iz APR-a

+ potvrda o plaćenom porezu i visini primanja  prevod na engleski jezik

 • Devizna potvrda iz banke o posedovanju 500 evra – prevod na engleski jezik
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (original + kopija)

Cena britanske vize = 125 evra i plaća se u dinarskoj protivvrednosti.

Prevod na engleski jezik nije neophodno overavati kod notara.

Proces viziranja može trajati i do 20 dana i tokom tog perioda vaš pasoš će biti zadržan u UK ambasadi. Postoji mogućnost da uz doplatu od 75 evra  platite uslugu zadržavanja pasoša kod vas ukoliko vam je neophodan za putovanje tokom perioda viziranja.

Agencija aplicira za britansku vizu (nakon kompletno dostavljene tražene dokumentacije), a klijenti OBAVEZNO u zakazanom terminu moraju biti na razgovoru u prostorijama partnera UK ambasade: Teleperformance Limited, Airport City, Omladinskih brigada 88, 11070 Novi Beograd.

Predstavništvo ambasade zadržava diskreciono pravo da na licu mesta traži dodatnu dokumentaciju ili nadoknadu za skeniranje dokumentacije za slanje u Varšavu.

KOTIZACIJA: https://www.isuog.org/events/world-congress-2020/registration.html

Hotel: Doubletree by Hilton Glasgow City center 4*

 www.hilton.com/en/hotels/glagwdi-doubletree-glasgow-central

Celodnevni fakultativni izleti  – prijavljuju se i plaćaju uz aranžman u agenciji:

Loch Lomond – Glencoe- Fort William  =  70 evra

Edinburg                                                     =   90 evra

Cena podrazumeva prevoz autobusom i  lokalnog vodiča na engleskom jeziku, Za realizaciju izleta neophodno je 15 učesnika.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU AKONTACIJE:  15.07.2020. Poželjno je da uplatu akontacije izvšite nakon prijema ponude, zbog ograničenog broja rezervisanih mrsta.

Prilikom prijave uplaćuje se akontacija od  400 evra, ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na put.

BROJ MESTA JE OGRANIČEN.

NAPOMENE:

1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije 5 dana pre započinjanja putovanja.

2) VAŽNA NAPOMENA: Agencija ne snosi bilo kakvu odgovornost u slučaju promene reda letenja avio kompanije  kao i u slučaju eventualnog štrajka i obustavljanja letova. U tom slučaju je avio kompanija odgovorna za sprovođenje i realizaciju letova. Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.

Rok za prijavu: Prilikom prijave putnici dostavljaju fotokopiju prve strane pasoša, jer u suprotnom agencija ne snosi odogovornost ukoliko se nađe greška prilikom štampanja avionskih karata.

NAPOMENA:Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Agencija zadržava pravo korekcije cene i programa i hotela (usled objektivnih razloga) u slučaju promene na monetarnom tržištu, promene reda letenja ili manjeg broja prijavljenjih putnika. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana minimum 5 dana pre početka putovanja, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika.

Program ISOUG 2020 je zaveden pod rednim brojem 44 u knjizi evidencija turističkih putovanja.  

   Organizator KOMPAS tourism&travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete polisa broj 470000040570, od 01.01.2020. na 350.000 evra. Akcionarsko društvo za osiguranje  „TRIGLAV OSIGURANJE ADO, Beograd“.

Primenjuju se Opšti uslovi putovanja agencije.

Cenovnik br. 1,  05.03.2020.